Wednesday, May 06, 2009

Manchester United ke Final Liga Juara-Juara Eropah


Salam semua,...
Syabas di ucapkan kepada pasukan feveret gua Manchester United kerana berjaya melangkah ke perlawanan akhir Liga Juara-Juara musim ini dengan kemenangan bergaya 3-1 ke atas Arsenal the Gunners.
Lebih-lebih lagi kemenangan ini amat bermakna kerana dapat menewaskan pasukan Arsenal ditempat mereka sendiri stadium Emirates.

Gol-gol Manchester United dijaringkan oleh Park Ji Sung dan 2 dari Christiano Ronaldo. Arsenal pula mendapat gol menerusi sepakan penalti dimana pemain Manchester, Darren Fletcher didakwa menjatuhkan Fabregas, walaupun dalam siaran, ternyata Fabregas sengaja jatuh tergolek. Akibat dari insiden tersebut, Darren Fletcher dibuang padang apabila diberi kad merah oleh pengadil.
Perlawanan ini juga disaksikan oleh legenda bolasepak Manchester United, David Bekcham di bangku penonton.
1 comments:

Bermula dari 5 Febuari 2009, jumlah ADUN UMNO 27, jumlah ADUN DAP 17. PKR 5, PAS 6, MCA 1 dan 3 ADUN Bebas.

Itu pun dah cukup terang dan jelas akan 'suara rakyat' dan siapa yang sepatutnya menjadi Menteri Besar. Walaupun aku bukan orang UMNO tapi aku tak mudah ditipu oleh fahaman anwarisma wal juburi!!

Oleh kerana MCA berada di dalam Barisan Nasional, maka jumlah kerusi BN ialah 28 orang dan 3 ADUN bebas telah membuat pengakuan di hadapan Paduka Seri Sultan Perak bawa mereka bertiga memberikan sokongan kepada BN, menyebabkan kekuatan BN ialah 31 sedangkan Pakatan Rakyat ialah 28.

Bodoh sangatkah Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN? Ajaran demokrasi barat mengajarkan bahawa kelebihan satu undi juga dikira majoriti, jadi atas alasan apakah Nizar minta DUN dibubarkan? Siapakah Nizar dalam PR yang menjawat kedudukan yang sepatutnya disandang oleh Ngeh atau Nga?

Fahaman anwarisma al juburi membenarkan amalan lompat parti dan disokong oleh Mursyidul Am PAS setelah dijangkati oleh virus Erdogan kecuali Kapal Karam memandang kerja itu jijik dan hina.

Kalaulah pada 16 Sept 2008, berlaku lompatan oleh 30 ekor katak dari BN ke PR, sudah tentu kamu akan menyanjung dan mendewakan katak katak itu. Apakah kamu akan mengatakan berlakunya 'rampasan kuasa' sekiranya al juburi berjaya memenangi sokongan majoriti Ahli Parlimen untuk menjadi Perdana Menteri, walapun dengan kelebihan 1 kerusi??

Jahat sungguh wabak presepsi yang disebarkan oleh virus A1N1 (Anwar Ibrahim Nombor 1) yang berpunca dari BABI (Brother Anwar Bin Ibrahim) yang bertopeng manusia.

Semoga Saiful Bukhari Azlan terus gagah dan tabah untuk menghantar al juburi balik ke Sungai Buloh bagi menghabiskan sisa umurnya di sana.... Amin!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites