Friday, May 30, 2008

Selamat Hari Gawai Gayu Guru Gerai Nyamai


"Ku Hulur Salam Seharum Tiger Beer, Kasih Sayang Sejernih Ai Langkau, Setulus hati seputih Barcadi, walaupun dosaku sehitam Stout, ku mohon ampun sebanyak RM10 x 3 tin Stella.. maaf ku pinta sampai palau, tuak arak sama tau di langgak, segulai sejalai bersama tajai.. Selamat Hari Gawai Gayu Guru Gerai Nyamai nyangkung ngirup ke bala kitai...!

Selamat Menyambut Hari Gawai, Gayu Guru Gerai Nyamai kepada para pengunjung hatujeraul blogspot yang menyambutnya... terutama kepada forummer2 dari Bidayuh Info. Don't Drink and drive ok... Mabuk-mabuk juak, ingat ngan orang tersayang beb...

Thursday, May 29, 2008

Model Majalah Playboy Tidak Berumur Panjang

Fakta membuktikan bahawa wanita-wanita yang pernah menjadi model telanjang Majalah Playboy tidak berumur panjang. Selain itu, kematian para wanita yang pernah menjadi model Playboy ini kebanyakannya mati secara tragis. Contohnya, kematian Marilyn Monroe yang diduga bunuh diri.

Marilyn Monroe mati secara tragis pada 5 Ogos 1962 lalu dalam usia 36 tahun. Kematiannya diduga akibat bunuh diri setelah skandalnya dengan seorang

Presiden Amerika terbongkar. Namun kes bunuh diri ini, sampai sekarang sukar dibuktikan. Monroe meninggal akibat terlebih obat tidur.

Tonya Crews mati secara tragis dalam sebuah kemalangan kereta. Sebelum menjadi model Playboy, dia adalah seorang instructor senam yang seksi. Dia juga pernah bekerja sebagai sekretari. Dia meninggal pada 7 Ogos tahun 1966 lalu dalam usia 28 tahun.

Elisa Bridges mati di sebuah apartment mewah teman pemilik majalah Playboy. Elisa terkenal berani tampil dengan posenya yang mengundang berahi mata yang memandangnya. Elisa didakwa mati karena overdose dan ia juga meninggal dalam usia 28 tahun pada 7 Februari tahun 2002 lalu.

Star Stowe terbunuh pada 16 Mac 1997 lalu dalam usia 40 tahun. Ia adalah model Playboy yang berasal dari dunia pelacuran. Dia juga bekerja sebagai penari erotik sehingga sejumlah pose-posenya memang sangat menggiurkan.

Carol Willis mati dalam usia yang masih sangat muda. Masih berusia 20 tahun saat ia mati dalam sebuah kemalangan kereta pada 24 November tahun 1971 lalu. Sebelum menjadi model Playboy, dia bekerja sebagai operator telepon di sebuah perusahaan swasta. Sayang, kariernya sebagai model tidak lama.

Ada sesiapa lagi yang nak jadi model majalh Playboy?

Maya Karin Kahwin Jun 2008?


Tak tahu betul atau tidak khabar angin yang dibaca dari murai.com. Menurut sumbernya, Maya Karin akan bernikah dengan teman lelakinya jejaka dari Eropah pada bulan Jun depan. Kalau betul, melepaslah YB2 dan Dato'2 kat Malaysia ni...

KL, 6 MEI 2008: Tiupan angin monsun gosip semakin kencang. Khabar terbaru
mengatakan, pontianak jelita dan ikan duyung cantik, Maya Karin Roelcke, akan
mengakhiri zaman bujangnya bulan depan!
Itulah cerita panas terbaru yang
Murai Batu dengar daripada sumber-sumber yang boleh sangat dipercayai.

Siapakah calon suami Maya itu?

"Dia bukan lelaki Melayu atau
mana-mana VIP yang pernah digosipkan dengan Maya tetapi adalah teman lelaki dari
Eropah yang sekian lama dirahsiakan. Mereka sudah lama bercinta secara
senyap-senyap," kata sumber itu.

Murai Batu difahamkan, khabarnya
perkahwinan itu akan berlangsung di luar negara kerana bakal mertua Maya tidak
dapat datang ke Malaysia atas sebab-sebab kesihatan.

"Bagaimanapun,
majlis resepsi mengikut adat Melayu akan tetap berlangsung di Malaysia selepas
pernikahan itu nanti.
Sumber http://www.murai.com.my

Betapa - Sheila On 7


Akhirnya setelah sekian lama menyepi, Sheila On 7 kembali menghadirkan album barunya, single pertama judulnya "Betapa" dan judul albumnya "Menentukan Arah".Adakah dapat Sheila On 7 mengembalikan populariti mereka di Malaysia dan Indonesia. Moga dengan album baru ini akan dapat menghiburkan para peminat mereka yang sekian lama menanti.
Lirik dan mp3 lagu Betapa - Sheila On 7.

Download Song

Sheila On 7 - Betapa

Seminggu Setelah kau pergi
Teman silih berganti Menghiburku
Ku berkata Semua teratasi
Dan terus sembunyi di balik senyum palsu

Kudengar dirimu
Tak sendiri lagi

Reff
Aaaa betapa hancurnya
Aaaa hati dan jiwaku
Aaaa betapa hancurnya aaaa

Setahun setelah kau pergi
Ku masih sembunyi di balik senyum palsu

Kudengar dirimu
Tak sendiri lagi

Back to Reff

Tolong bantu aku
Melewati semua

Back to Reff

Download Song

Aku Lebih Tahu - Mila


Aku Lebih Tahu -Mila mp3.. request by cikyin via shoutbox. Hope you enjoy da song...

Song :- Aku Lebih Tahu
Artist :- Mila
Click the link below for download this song
Klik pada link lagu dibawah untuk muat turun lagu percuma

Download song

Lirik Lagu Aku Lebih Tahu
Nyanyian: Mila

Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu

Bukan mahu
Cuba dabik dada denganmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu

Luar dan dalam
Tiada rahsia
Lafaz dan diam
Dah pun ku bacanya
Langkah dan ragam
Hanya mencinta bahagia

(Chorus)

Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa

Dalam cinta harus saling percaya
Dalam cinta harus berani pasrah
Dalam cinta harus janganlah goyah
Dalam cinta harus sejiwa
Saling percaya

Ku tahu
Kau bukan lawan untukku
Sampai aku harus cemburu
Fikirkan dirimu

Bukan mahu
Cuba dabik dada dgnmu
Siapa dia kasihku
Aku lebih tahu

*(Ulang chorus)

Download song

Iklan Royal Marine Commando UK gambarkan Melayu Pengganas


Inilah iklan video marine UK yang menjadi isu yang dibangkitkan oleh Senator Jins Samsudin di Parlimen, seperti menggangap bangsa Melayu adalah pengganas.

Iklan ini memaparkan seorang lelaki Melayu yang mencabar askar-askar orang putih di permulaan video. Antara kata-kata yang dapat kita dengar ialah “Akulah orang paling jahat dalam dunia”. Jika didengari betul-betul, loghat pelakon tersebut bukanlah loghat dalam bahasa Melayu Indonesia tetapi bahasa Melayu Malaysia dan 'ketua kumpulan pengganas' tersebut pula mempunyai iras wajah Melayu.

Anda boleh melayari laman rasmi Royal Marines Commando di http://www.royalmarines.mod.uk/server/show/nav.6898# dan anda akan dapat melihat iklan 30 saat itu turut boleh dilayari dan ditonton di halaman utama laman berkenaan. Bayangkan kesannya kerana iklan tersebut ditayangkan sebagai selingan di kesemua panggung-panggung wayang utama di UK sekarang dan mungkin juga di televisyen.

Memandangkan iklan tersebut merupakan iklan rasmi Kementerian Pertahanan Britain, Jeraul menyeru agar Kementerian Pertahanan Malaysia dan juga Kementerian Luar menyiasat perkara ini dan mengarahkan agar iklan tersebut ditarik balik dengan permohonan maaf.

Jeraul : Agak-agak anda, dapat ker iklan ni di tarik balik?.. Sedangkan isu filem fitna yang dicemuh semua penduduk Islam lagi tak dapat di tarik balik...inikan pula iklan yang seperti ini.

Wednesday, May 28, 2008

Kisah baju artis, Stacy dan Betty Benafe.


Ni bukan pasal gossip panas gambar artis or sewaktu dengannya.... ni pasal baju yang dipakai oleh Juara Akademi Fantasia 6, Stacy masa nyanyi lagu masa konsert final

Baju Stacy masa final AF6 sama dgn baju Betty Benafe masa AIM baru-baru ni. Cuba tengok gambar baju Stacy masa final AF6 dgn baju Betty Benafe masa AIM baru-baru ni. Sama kan.
Apa macam ini Astro... tarak bajet kaaa... Dah mcm baju second hand plak. Peminat Stacy banyak yang meradang ni. Kena lagi masa konsert final dan bukan pada konsert mingguan. Takkan Jasmi Rejab tu tak peka benda-benda cam ni.

In This Moment - David Archuleta


David Archuleta performs "In This Moment" during the Finale episode of American Idol on May 20th 2008. Top 2 David Cook vs. David Archuleta

Song :- David Archuleta - In This Moment
Artist :- David Archuleta

Download Song

Lyrics for In This Moment
performed by David Archuleta
Driving through the city for the first time, you and me
Staring through windows and my own reflection
How can a window encompass perfection

Now that I know what it's like to be living
in this beautiful world and never stop giving
I can't return to a life with no vision
Born into eyes not by my own decision

(and) I wanna be in this moment,
No one can take it from me
(and) I wanna stay in this moment,
No one can take it away from me

Give me a chance and I'll show you what's real
Open your eyes and you'll see
That I'm stuck in a moment and no one can take it from me

I wanna be in this moment,
No one can take it from me
I wanna stay in this moment,
No one can take it away from me,
Yeah.

Download Song

Nadia AF6 - Karut Lagi Mengarut


(Video klip lagu persembahan lagu baru Nadia AF6 - Karut lagi Mengarut)

Song :- Nadia AF6 - Karut Lagi Mengarut
Artist :- Nadia AF6
Click the link below for download this song
Klik pada link lagu dibawah untuk muat turun lagu percuma

Download Lagu

Lirik Lagu Karut Lagi Mengarut - Lagu baru Nadia (AF6)
Nyanyian: Nadia

Apa jadi mengarut
Apa ni weh oooooo……
Jangan Kalut
Tengoklah / Lihatlah
Apa cerita / Criteooooo……

Jangan lah kau nak berangan
Jangan kau buat tak tahu
Apa yang terjadi apa yang kau lakukan
Tentang plastik…Mu

Buruknya dirimu di sini
Walaupun kau paksa ku pergi
Kerana ku tahu daku bagai
Satu jerangkap samar yang menggegar

Ledakkannya bergegar
Halilintar ooooo….Dengan selamba
Kau redah pancaroba ooooo……….

Hidup ini memang kalut
Usahalah sendiri di sini
Walaupun kau paksa ku pergi
Kerana ku tahu daku bagai
Satu jerangkap samar yang menggegar

Download Lagu

Tuesday, May 27, 2008

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) Movie



Hai geng, I saw Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull last night and was not as disappointed as I was expecting. Banyak blogger bagitau filem ni tak berapa best. But in point of fact, it was not bad at all! Walaupun tak boleh disamakan dengan kualiti filem Raiders of the Lost Ark or the Last Crusade but definitely better than the Temple of Doom. I give 4/5 star for this movie.
Info Filem Arahan Steven Spielberg untuk sekuel Indiana Jones, Indiana Jones and The Lost Ark pada tahun 1981, kemudian Indiana Jones and The Temple of Dome (1984)ketiga Indiana Jones and The Last Crusade (1989),dan terbaru Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 2008.

To Indiana Jones movies fans, this action movie agak menarik dengan penampilan watak-watak lama yg biasa kita tengok dalam filem sebelumnya.Jalan cerita agak menarik dan melucukan. Efek CGI memang gempak. Tapi satu jer tak dapat tukar, muka Indy memang nampak tua. Kat filem ni ada satu babak Indy terselamat dari letupan nuklear dgn hanya menyorok dlm peti sejuk, boleh caya ker??? Dan bagi tentera-tentera jahat yg menembak dia tu semua tak kena, 1 peluru pun tak kena hehehehe.

But it is a nice story.. to Indy fans,you all pastikan takkan terlepas tgk filem ni dgn ada penampilan hero transformers "Shia LaBeouf" iaitu anak kepada Indy. Alamak Indy dah ada anak daaaa....

Riz AF6 - Hanya Sandiwara


Video klip lagu baru Riz "Hanya Sandiwara" sewaktu dia membuat persembahan pertamanya dalam Konsert Akhir Akademi Fantasia Musim Keenam.

Song :- Riz AF6 - Hanya Sandiwara
Artist :- Riz AF6
Click the link below for download this song
Klik pada link lagu dibawah untuk muat turun lagu percuma
Download Lagu

Lirik lagu HANYA SANDIWARA – Lagu Baru Riz

Terganggu pagi minggu ku
Melihat kekasih lama
Di muka pintu oh…oh…oh

Keliru daku keliru
Kenapa dia dating
Mencari aku

Dapat aku rasakan
Seperti ada yang tak kena
Pada dirinya oh…oh…oh

Dan sudah ku jangkakan
Dia datang
Menagih cinta yang lama

Tiada apa lagi
Yang tinggal kini
Hanyalah kenangan duka saja oh…oh…oh

Dulu
Daku hanya sandaran
Merawat kedukaan
Ketika lara mencengkam sanubarinya

Pernah menguris hatiku
Mencabar emosiku
Seperti diri ini tidak punya harga

Puas aku bersabar
Mengharap dia kan berubah
Rupanya itu hanya
Sandiwara saja

Pergilah dikau pergi
Ku tak memerlukanmu
Biarkan saja ku cari cinta yang lain

Lagu : Noor Liza Bt Abu Bakar
Lirik : Dean
Download Lagu

Toi AF6 - Panahan Asmara

(Video klip lagu persembahan lagu baru Toi - Penahan Asmara)

Song :- Toi AF6 - Panahan Asmara
Artist :- Toi AF6
Click the link below for download this song
Klik pada link lagu dibawah untuk muat turun lagu percuma

Download Lagu

Lirik Lagu Panahan Asmara - Lagu baru Toi (AF6)
Nyanyian: TOI
Lagu : Mohd Nur Hadi Bin Mohamad (Ady Ganu)
Lirik : Mohd Hafiz B. Mohamad

Takkan ada sesuatu yang dicumbui diriku
Bukan mudah di sesali tika hadir di mimpi ku

Semua di hati mu tidak
Bila ku niti depan ku
Tiba saat ku menjauh
Percuma bila bertentang
Aahh...diriku bagi ku indah
Aahh...diriku terpaling indah...
Takkan ada sesuatu yang dicumbui diriku
Bukan mudah di sesali tika hadir di mimpi ku

Semua di hati mu tidak
Bila ku niti depan ku
Tiba saat ku menjauh
Percuma bila bertentang

Aahh...diriku bagi ku indah
Aahh...diriku terpaling indah...
Aahh...diriku bagi mu indah
Aahh...diriku terpaling indah...
Aahh...mencinta hati mu indah
Aahh...diriku terpaling indah...
Aahh...diriku bagi mu indah
Aahh...diriku terpaling indah...
Aahh...mencinta hati mu indah
Aahh...diriku terpaling indah...

Download Lagu

Monday, May 26, 2008

Ada Untukmu -Nubhan (AF6)


Mp3 Ada Untukmu - Nubhan, Final Akademi Fantasia 6.
Free Lirik dan mp3 lagu Ada Untukmu - Nubhan, Final Akademi Fantasia 6. Boleh tahan lagu ni... best... layan beb...

Artist: Nubhan AF6
New Song: Ada Untuk Mu
Lagu : Zeti Akmar
Lirik : Abie Abdullah

Download Lagu


Lirik Ada Untuk Mu:
(hantujeraul.blogspot.com)
Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita
Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

Download Lagu

Aku Stacy - Stacy (AF6)


Lirik dan mp3 lagu Aku Stacy dari Stacy AF6. Lagu baru dari Juara Akademi Fantasia 6.Rancak gilos weyyy...memang best.

AKU STACY
Nyanyian: STACY
Lagu : Intan Norul Azlina (Intan Shaharuddin)
Lirik : Intan Norul Azlina/Ad Samad (Fighting Poet Sdn Bhd)
Download Lagu

Lidah kukelu dan minda ku membeku
Semangat kuhilang entah ke mana
Dari pagi sehingga malam datang menjelma
Congak posisi diri

Macam – Macam cara tuk kulepaskan raga
Dari berterusan ku disakiti
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
Ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja …ku turut kan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar ku sedia terkunci


Difikir – fakir mengapa harus takut
Sedang asalnya ku yang berkuasa
Meskipun aku Stacy bukannya permaisuri
Harga diriku tinggi

Engkau Sekadar datang menumpang saja
Telah terbongkar sifatmu pendusta
Ingin mengaut apa saja yang ada
Namun aku penghalang

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berbelari
Ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja…ku turut kan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Umpama perang
Umpan perlu dikorbakan
Demi mencapai maksud dan tujuan ( oh, tujuan )
Perasaanku terpaksa menjadi taruhan
Akhir nanti engkau akan pasti aku tawani

Download Lagu

Stacy Juara Akademi Fantasia 6


Video konsert akhir Akademi Fantasia 6... Stacy...

Stacy dari Sabah Juara Akademi Fantasia musim ke 6. Seorang lagi juara wanita dari program realiti Tv terbaik negara. Persembahan Stacy pada konsert akhir cukup bagus dan seperti seorang artis yg professional. Lagu pertama yang dipersembahkan ialah "Atas Nama Cinta" nyanyian asal Rossa begitu mempesonakan sehingga juri-juri pun turut berasa kagum. Lagu kedua berjudul "Aku Stacy" yg dibawa cukup bersemangat dan bertenaga. Dari segi keperibadian, Stacy sememangnya seorang yg bersopan santun dan menghormati semua tenaga pengajar, peminat dan ahli keluarganya. Jeraul baru tau sebenarnya si Stacy ni belum sempat ambil SPM pun... kesian...

Tahniah Stacy kerana berjaya menjuarai Akademi Fantasia musim ke 6!!

Keputusan penuh konsert akhir Akademi Fantasia musim ke 6:

Juara : Stacy (Atas Nama Cinta dan Aku Stacy)
Naib Juara : Riz (Hanya Sandiwara dan 11 Januari)
Tempat ke-3 : Nubhan (Bukan disini dan Ada Untukmu)
Tempat ke-4 : Toi (Cinta Zulaikha dan Panahan Asmara)
Tempat ke-5 : Nadia (Kalut lagi Mengarut dan Aku Lebih Tahu)

Isu Gambar Panas : Anak Pontianak dah mengaku

Pics kredit to Harian Metro.
my Metro (25 Mei 2008/Ahad)

KUALA LUMPUR: “Itu memang gambar saya. Saya ambil gambar itu untuk koleksi peribadi, tetapi ada pihak tertentu yang menyebarkannya,” kata Zarina An-Julie Fahizul, 21, pelakon remaja yang dikaitkan dengan ‘gambar panas’ di Pantai Port Dickson disiarkan di muka depan Harian Metro, semalam.

Menurut Zarina, dia turut mengaku hadir ke parti di pantai berkenaan tetapi tidak memakai pakaian seksi sehingga menampakkan payu dara.Katanya, ada lagi artis lain yang datang, tetapi mengapa pula hanya dia yang menjadi mangsa.

“Saya hanya memakai pakaian itu ketika mahu mengambil gambar untuk koleksi peribadi. Saya bergambar dengan pakaian itu untuk seketika dan kemudian memakai semula pakaian yang bertutup.” katanya

Zarina berkata, dia benar-benar terkejut gambar peribadinya itu tersebar di internet.

Katanya, dia kesal mengapa dia saja yang kerap menjadi mangsa kontroversi.

“Keluarga saya turut terkena tempiasnya (akibat penyebaran gambar itu). Keluarga mana yang suka jika berdepan situasi seperti itu. Saya kata kepada mereka (keluarga) apa yang saya buat itu memang salah. Saya perlu mengakuinya,” katanya.

Menurut Zarina, dia bukan tidak mengambil pengajaran ketika gambarnya di disko satu ketika dulu tersebar, tetapi apa yang berlaku adalah di luar pengetahuannya.

“Sejak gambar saya di disko dulu tersebar, saya sehingga kini tidak ke disko kerana bimbang terus dikaitkan dengan kontroversi.

“Kini saya sekali lagi menjadi mangsa. Begitupun, apa boleh saya buat sebab benda sudah berlaku. Saya minta maaf jika ada yang tersinggung,” katanya.

Ditanya mungkinkah dia mahu berbuat sesuatu bagi membersihkan namanya, Zarina berkata kali ini dia akan benar-benar memikirkannya.

“Dulu saya buat tak kisah, tetapi kini saya akan benar-benar memikirkannya,” katanya yang mengakui masih aktif berlakon dan tidak akan putus asa walaupun dihambat pelbagai kontroversi.

Jeraul : Pengajaran buat artis-artis dan sesapa nak jadi artis.... dah ada nama tu memang semua perbuatan kita akan jadi perhatian orang... so, sabar2 jerlah...

Saturday, May 24, 2008

The Time Of My Life - David Cook


David Cook Juara Baru American Idol 2008 muncul dengan single terbaru (lagu nyanyiannya semasa konsert final) The Time Of My Life. Di katakan Cook pasti bakal mengikuti jejak langkah Carrie dan Daughtry yang dianggap peserta American Idol paling berjaya setakat ini dari segi jualan album, malah banyak meramalkan David Cook bakal memecahkan rekod Carrie Daughtry dan Kelly Clarkson, tunggu saja album yang bakal akan dikeluarkan. Lagu single nya aje dah best,camner plak ngan lain-lain lagu yang sesuai dengan konsep dia nanti.
Lirik dan mp3 lagu The Time Of My Life - David Cook

Lyrics The Time Of My Life
Artist : David Cook American Idol 2008
Download Lagu

I've been waiting for my dreams
To turn into something
I could believe in
And looking for that
Magic rainbow
On the horizon
I couldn't see it
Until I let go
Gave into love and watched all the bitterness burn
Now I'm coming alive
Body and soul
And feelin' my world start to turn

And I'll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time
To be more than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life

Holding onto things that vanished
Into the air
Left me in pieces
But now I'm rising from the ashes
Finding my wings
And all that I needed
Was there all along
Within my reach
As close as the beat of my heart

So I'll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time to be
More than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life

And I'm out on the edge of forever
Ready to run
I'm keeping my feet on the ground
My arms open wide
My face to the sun

I'll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time to be
More than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life
More than a name
Or a face in the crowd
This is the time
This is the time of my life.
This is the time of my life.

Download Lagu

Nautica perodua - Four Wheel Drive Proton Kalah Lagi


Pendapat Jeraul, kereta Nautica perodua ini agak innovative jugak. Sejak kebelakangan ini, perodua asyik menumpukan perhatian kepada pasaran kereta kecil dan ekonomik seperti myvi dan viva. Sekarang ini mereka dengan beraninya mengeluarkan four wheel drive.

Selain itu, harga nautica juga agak murah, around 90k saja (masih murah berbanding kereta nasional yang lain). Harga ini adalah affordable bagi kebanyakan orang yang ingin memiliki kereta four wheel drive seperti ini.
Jika anda ingin mengetahui keterangan lanjut, bolehlah pergi ke website nautica perodua di bawah ini.
http://nauticaperodua.blogspot.com/
KUALA LUMPUR 9 Mei - Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua)mengunjur penjualan 100 hingga 200 buah kenderaan kenderaan sportutiliti (SUV), Perodua Nautica, yang dilancarkan hari ini.

Pengarah Urusannya, Datuk Syed Hafiz Syed Abu Bakar berkata, menerusi unjuran tersebut, pembuat kereta itu menyasar menguasai lima peratus pasaran SUV tempatan pada masa depan.

''Nautica mampu bersaing dengan model kenderaan lain khususnya dalam segmen SUV kerana harganya yang lebih murah," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis perasmian model terbaru Perodua Nautica di sini hari ini.

Menurut Syed Hafiz, model yang dijual pada harga RM89,900 sebuah itu merupakan model gantian Perodua Kembara.

Sehingga kini sebanyak 77,884 buah Perodua Kembara terjual sejak ia dilancarkanpada 1998 dan pengeluarannya telah dihentikan pada 2006.

''Sebenarnya idea keseluruhan bagi kereta pengguna keluaran Perodua seperti MyVi dan Viva yang menjadi kereta terlaris syarikat ini dan terbaru Perodua Nautica adalah legasi daripada Perodua Kembara,'' kata Syed Hafiz.

Beliauyang mengakui jualan kenderaan pacuan empat roda kian merosot berikutan struktur tarif baru bagi kenderaan tersebut selepas 2005 berkata,walaupun pasaran SUV kecil tetapi ia semakin stabil.

Tambah beliau, populariti SUV bukan sekadar reka bentuknya tetapi ia lebih kepada personaliti dan gaya hidup pemilik kenderaan tersebut.
''Dengan Perodua Nautica, kami telah mereka satu lagi segmen mewah bagi kategori kereta kompak,'' ujarnya.

Raja Gula terkaya di Malaysia

KUALA LUMPUR: Nilai kekayaan terkumpul 40 individu paling kaya di Malaysia tahun ini ialah AS$46 bilion (kira-kira RM150 bilion), meningkat AS$3 bilion (kira-kira RM9.8 bilion) daripada tahun lalu.

Jumlah kekayaan terkumpul 40 individu berkenaan adalah kira-kira 30 peratus daripada nilai Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) negara tahun lalu sebanyak RM503.1 bilion dan lebih tinggi daripada hasil Kerajaan Persekutuan tahun lalu yang berjumlah RM141.8 bilion.

Mengikut laporan terbaru majalah Forbes Asia, bilangan rakyat negara ini yang memiliki kekayaan lebih AS$1 bilion juga meningkat kepada 10 daripada sembilan tahun lalu.

Tan Sri Robert Kuok mengekalkan kedudukannya sebagai individu paling kaya di negara ini dengan nilai kekayaan AS$10 bilion.

‘Raja Gula’ berusia 84 tahun itu meningkatkan nilai kekayaannya sebanyak AS$2.4 bilion tahun ini, menerusi pemilikan dalam pelbagai bidang perniagaan, seperti hartanah di Hong Kong, media dan paling utama penguasaannya dalam gergasi minyak sawit, Wilmar International.

Ini diikuti oleh Ananda Krishnan yang menguasai Maxis Communications Bhd dengan nilai kekayaan AS$7.2 bilion, merosot AS$200 juta daripada tahun lalu.

Pengerusi Eksekutif IOI Group, Tan Sri Lee Shin Cheng pula menduduki tangga ketiga daripada keempat tahun lalu dengan nilai kekayaannya meningkat AS$1.6 bilion kepada AS$5.5 bilion.

Pendatang baru dalam senarai rakyat negara ini memiliki kekayaan lebih AS$1 bilion ialah Tan Sri Vincent Tan, dengan kekayaannya meningkat hampir AS$1 bilion kepada AS$1.3 bilion apabila harga saham Berjaya Corp yang dikuasainya melonjak hampir tiga kali ganda dalam tempoh 12 bulan lalu.

Sementara itu, lapan ahli perniagaan Melayu turut berada dalam senarai ‘40 Paling Kaya di Malaysia’, didahului oleh Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary. Beliau berada di tempat kelapan senarai itu dengan nilai kekayaan AS$1.8 bilion.

Turut berada dalam senarai itu ialah Pengerusi Kumpulan AmBank, Tan Sri Azman Hashim (AS$700 juta) yang berada di tempat ke-11; Pengerusi Eksekutif Kencana Petroleum Bhd, Datuk Mokhzani Mahathir (AS$285 juta, tempat ke-20); Timbalan Ketua Eksekutif AirAsia Bhd, Datuk Kamarudin Meranun (AS$280 juta, tempat ke-21); Pengerusi Naim Cendera Holdings Bhd, Datuk Abdul Hamed Sepawi (AS$180 juta, tempat ke-30) dan Pengarah Eksekutif Westports, Ahmayuddin Ahmad (AS$155 juta, tempat ke-34).

Individu Melayu lain yang berada dalam senarai itu ialah Raja Datuk Seri Eleena Raja Azlan Shah (AS$150 juta, tempat ke-35) yang mempunyai pegangan saham ketara dalam Gamuda Bhd dan Ketua Eksekutif CIMB Group, Datuk Nazir Razak (AS$100 juta, tempat ke-40).

Forbes Asia dalam kenyataan dikeluarkan semalam berkata, pengiraan nilai kekayaan individu itu dibuat berdasarkan harga saham syarikat yang dikuasai dan kadar pertukaran mata wang daripada 9 Mei lalu.

Bagi pemilikan aset yang tidak disenaraikan pula, ia menggunakan maklumat daripada firma biro kredit BRIS Information Services Sdn Bhd (BRIS) dan sumber lain untuk membuat anggaran nilainya jika aset itu disenaraikan di Bursa Malaysia.

10 Individu terkaya di Malaysia:

1) Robert Kuok, AS$10 billion.

2) Ananda Krishnan, AS$7.2 billion.

3) Lee Shin Cheng, AS$5.5 billion.

4) Teh Hong Piow, AS$3.5 billion.

5) Lee Kim Hua & keluarga, AS$3.4 bilion.

6) Quek Leng Chan, AS$2.4 bilion.

7) Yeoh Tiong Lay & keluarga, AS$2.1 bilion.

8. Syed Mokhtar Al-Bukhary, AS$1.8 bilion.

9) Vincent Tan, AS$1.3 bilion.

10) Tiong Hiew King, AS$1.1 bilion.

Friday, May 23, 2008

Kesetiaan Kepada Umno by Tun Dr. Mahathir Mohamad

Setelah menerima banyak kritikan dari pelbagai pihak melalui media massa, blogs dan sebagainya berkenaan isu tidak setia Tun terhadap Parti UMNO,akhirnya Tun sendiri menjelaskan kepada kita apa sebenarnya yang berlaku dan siapa duri dalam daging yang ada dalam parti UMNO. Berikut antara petikan tulisan beliau dalam blog www.chedet.com.

1. Saya kurang faham dakwaan pemimpin-pemimpin tertentu UMNO bahawa mengkritik atau mendesak Presiden UMNO berhenti bermakna tidak setia kepada UMNO.

2. Tun Razak dan beberapa pemimpin UMNO yang lain telah tidak bersetuju dengan yang di Pertua UMNO Dato Onn Jaafar berkenaan dengan cadangannya untuk buka UMNO kepada semua kaum sehingga Dato Onn terpaksa undur. 3. Apakah sikap dan perbuatan Tun Razak dan rakan-rakannya ketika itu bermakna mereka tidak sayang dan tidak setia kepada UMNO?

4 Pada 1969-71 Tun Razak dan lain-lain pemimpin UMNO secara tidak langsung tidak bersetuju dengan kepimpinan Tunku Abdul Rahman dan Tunku telah undur diri.

5. Apakah Tun Razak kerana menolak kepimpinan Tunku, iaitu tidak setia kepada Tunku sebagai Presiden UMNO maka dianya tidak setia kepada parti?

6. Pada tahun-tahun 1986-7 [Tun] Musa Hitam, Tengku Razaleigh dan DATO SERI ABDULLAH AHMAD BADAWI bertindak untuk menjatuhkan saya sebagai Presiden UMNO. Mereka jelas tidak setia kepada saya.

7. Apakah saya tuduh mereka tidak setia kepada parti? Apakah mereka dilarang berjumpa ahli-ahli UMNO? Apakah mereka ditegah berkempen untuk memburukkan nama saya, tidak undi saya? Apakah tentangan terhadap saya dianggap oleh saya dan oleh mereka sebagai tidak setia ada parti?

8. Sepatutnya setelah Dato Seri Abdullah kalah dia tidak diterima masuk UMNO Baru kerana tidak setia kepada saya.

9. Tetapi dia diterima masuk dan dibenar bertanding jawatan ahli Majlis Tertinggi dan kemudian Naib Presiden.

10. Jika saya pegang kepada tafsiran sesiapa yang tidak setia kepada saya tidak setia kepada parti, apakah akan saya lantik sekali lagi Dato Seri Abdullah sebagai Menteri dan kemudian sebagai Timbalan Perdana Menteri, dan seterusnya.

11. Saya tak suruh ahli UMNO sokong apa yang saya lakukan.

12. Tetapi fikirkanlah akan kewajaran dakwaan sesiapa yang tidak setia kepada Dato Seri Abdullah adalah tidak setia kepada parti UMNO.

13. Apakah UMNO adalah Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi adalah UMNO?

14. Jika Abdullah Ahmad Badawi dengan UMNO adalah sama dan satu, maka parti ini bukan lagi UMNO. Apa perlunya saya jadi ahli dalam parti Abdullah Ahmad Badawi?

15. Hanya mereka yang berkepentingan sahaja yang menyebar dan mendokong konsep UMNO adalah Dato Seri Abdullah dan tanpa kesetiaan kepada Dato Seri Abdullah maka ahli tidak setia kepada UMNO.

Shorty Like Mine - Lil Bow Wow feat Chris Brown


Lyrics and mp3 Shorty Like Mine, Lil Bow Wow feat Chris Brown. Request by Pink lady81

Download Song
Bow Wow
Shorty Like Mine
[LBW:] Ya'll Know What This Is

[Chorus]
Only Thing That Keeps Me Up
When I'm Feelin Down
I Don't Know About U
But I Got To Keep Mines Around
Cuz I Don Looked I Don Searched And It's Hard 2 Find
Another (Shorty Like Mine)
Baby Yes I'm
Addicted To How We Kick It And Everything U Say To Me
Neva Knew It Could Be So Wicked Hopin That U Stay Wit Me
Search Around The World But U'll Neva Find
Another Shorty Like Mine (Shorty Like Mine)

To All My Niggas
U Got A Grl But She Ain't Nothin (Like Mine)
Cute Face Nice Size (Like Mine)
Stay Kitted Hood Wit It (Like Mine)
Mean Walk Talk The Talk Let Me Tell Ya Some Moe

[Verse 1:]
I Know That When I Ran Into This One She Would B The Red Light Of My Pimpin
Knew She Would Be The One To Make Me Stop Carin About Other The Girls On My Jock And Gettin
Knew She Would Be The One To Slow Me Down Hold Me Down
I Roll Wit Her Now I Go Wit Her Now I'm A Grow Wit Her Go Get Her
That's How I Got Her Don't Be Mad U Can't Get One Hotta
Broke The Mold Wit Lil Mama
I Don't Care What My Niggas Say
She Been There Errday For My Drama Some Of The Homies Hate Cuz They Want Her
Wish They Were The Ones Datin My Women
Gone Get A Good Look At Her Cuz She Fine And I Don't Mine
Cuz She's Mine

[Chorus]
Only Thing That Keeps Me Up
When I'm Feelin Down
I Don't Know About U
But I Got To Keep Mines Around
Cuz I Don Looked I Don Searched And It's Hard 2 Find
Another (Shorty Like Mine)
Baby Yes I'm
Addicted To How We Kick It And Everything U Say To Me
Neva Knew It Could Be So Wicked Hopin That U Stay Wit Me
Search Around The World But U'll Neva Find
Another Shorty Like Mine (Shorty Like Mine)

To All My Niggas
U Got A Grl But She Ain't Nothin (Like Mine)
Cute Face Nice Size (Like Mine)
Stay Kitted Hood Wit It (Like Mine)
Mean Walk Talk The Talk Let Me Tell Ya Some Moe

[Bridge:]
I Got All This Love Inside Of Me And All I Want 2 Do Is Give It 2 Her
I Don't Care What The Fellas Say Bout It Cuz I Got Somethin 2 Say Bout It
What I'm About 2 Say Is Straight Up
Real Talk No Cut I Don't Play Bout It
There Ain't No Price U Can Put On A Grl Who Knows Just What 2 Say And When U Need 2 Hear It
The Most And I'm A Tell U Somethin Else If I Don't Know Nothin Else I Know

[Chorus]
Only Thing That Keeps Me Up
When I'm Feelin Down
I Don't Know About U
But I Got To Keep Mines Around
Cuz I Don Looked I Don Searched And It's Hard 2 Find
Another (Shorty Like Mine)
Baby Yes I'm
Addicted To How We Kick It And Everything U Say To Me
Neva Knew It Could Be So Wicked Hopin That U Stay Wit Me
Search Around The World But U'll Neva Find
Another Shorty Like Mine (Shorty Like Mine)

To All My Niggas
U Got A Grl But She Ain't Nothin (Like Mine)
Cute Face Nice Size (Like Mine)
Stay Kitted Hood Wit It (Like Mine)
Mean Walk Talk The Talk Let Me Tell Ya Some Moe

[Verse 3:]
I Want To Give Her The World
And I Ain't Even Tryin 2 Lose Her
I'm Addicted To My Grl And The Way She Twirls In That Lil Skirt
Just 4 Me In The Club, In The Crib In The Streets She Rep 4 Lbw
Ent She A Nice Size Wit Them Pretty Brown Bright Eyes
I'm A Win Her Wit The Right Prize And I'm A Give It 2 Her 2 The Rhythem Of A High Hat
She Got A Beautiful Mind U Can't Buy That And The Sight From Behind When She Walk On By Make A Nigga Wanna Try
That She Got The Prittiest Smile And She Gangsta Keep Me From Runnin Wild And I Thank Her And We Can Talk About Anything
She Got Good Conversation My Homie My Lil Friend And Plus She Patient

[Chorus Til Fade]
Only Thing That Keeps Me Up
When I'm Feelin Down
I Don't Know About U
But I Got To Keep Mines Around
Cuz I Don Looked I Don Searched And It's Hard 2 Find
Another (Shorty Like Mine)
Baby Yes I'm
Addicted To How We Kick It And Everything U Say To Me
Neva Knew It Could Be So Wicked Hopin That U Stay Wit Me
Search Around The World But U'll Neva Find
Another Shorty Like Mine (Shorty Like Mine)

To All My Niggas
U Got A Grl But She Ain't Nothin (Like Mine)
Cute Face Nice Size (Like Mine)
Stay Kitted Hood Wit It (Like Mine)
Mean Walk Talk The Talk Let Me Tell Ya Some Moe

Download Song

Gambar Panas Artis Dulu-dulu


Kita selalu sangat disajikan dengan artis seksi zaman sekarang ni. Tapi tak pula renungkan balik cerita dan gambar panas artis zaman dulu. Yang pastinya banyak juga gambar panas artis dulu lebih kontroversi dari gambar panas artis sekarang...Pics kredit to Skycrew Network.
Untuk gambar selanjutnya klik link baca selanjutnya





So, apa pendapat anda? Ada yang pakai baju mandi, ada yang “segedebuk!” ada pulak yang pakai bra saja.

Tentang Kamu - Bunga Citra Lestari (2008)


Lirik dan mp3 lagu Tentang Kamu dari Bunga Citra Lestari. Single terbaru dari Bunga Citra Lestari. Enjoy this song...

Lirik Tentang Kamu
Artis : Bunga Citra Lestari

Download Lagu

Ku Tak Bisa Menebak
Ku Tak Bisa Membaca
Tentang Kamu
Tentang Kamu

Kau Buat Ku Bertanya
Slalu Dalam Hatiku
Tentang Kamu
Tentang Kamu

Reff :


Bagaimana Bila Akhirnya Ku Cinta Kau
Dari Kekuranganmu Hingga Lebihmu
Bagaimana Bila Semua Benar Terjadi
Mungkin Inilah Yang Terindah

Begitu Banyak Bintang
Seperti Pertanyaanku
Tentang Kamu
Tentang Kamu

Back To Reff:2x

Aaa...Aaa...Aaa...

Aaa...Aaa...Aaa...

Aaa...Aaa...Aaa...
Download Lagu

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian Movie


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is the second part of the series based on C.S. Lewis' world-renowned books. Semalam aku gi tengok movie ni, seperti peminat-peminat filem sekuel yang lain, aku juga mengharapkan sesuatu yang lebih dari filem ini berbanding sekuel pertama dulu. Nampaknya ia menghampakan when compared to the first movie, although I expected as much. Baca selebihnya untuk mengetahui review tentang Prince Caspian movie The chronicles of Narnia: Prince Caspian is fantasy film based on the novel by C.J.Lewis. Its the second one in the series.The four pevensie children return to narnia to aid prince Caspian to recapture his throne against his evil uncle king Miraz.

Plot : In Narnia Caspian a telmarine prince flees from his palace in order to save his life from his evil uncle miraz who sets his eyes on the kings throne. chased by the guards of miraz he enters the deep forest and blews the horn (given by his teacher) which is rumored to summon the ancient kings and queens of narnia.

He founds himself in narnia surrounded by strange creatures which he believed were extinct long ago.

Meanwhile the pevensie children were about to board a train in london where they suddenly find themselves in narnia ,thanks to the horn of prince caspian.They learnt that 1300 years have passed by in narnia since they disappeared when they encounter a dwarf.The dwarf leads them to caspian and the other narnians who stood by him to fight against king miraz.

They reach Aslan’s how and start preparing for a war.Lucy says that she has seen aslan but nobody believes as he also disappeared 1300 years ago when they left narnia. When war becomes inevitable lucy goes to find aslan in the forest alone and peter challenges miraz into a one on one and defeats him.Prince caspian spares his life but one of the telmarine lords kill him and announce that the narnians have killed the king.

War follows and when narnians were about to lose the war Aslan returns with lucy and special effects of trees doing the battle and river god destroying the telmarine army.

Finally the kids bid farewell to aslan,prince caspian and narnians and return to the london station waiting for their train to arrive.

Plus points:

1. The maturity of the kids in the war sequences is clearly seen unlike in the first part where they are actually kids.

2.The special effects which aslan brings in the final war sequence.

3.The war picturisation is as good and as captivating as the firstpart.

Minus points:

1. It would have been good if aslan was shown a bit earlier rather than the last two or three scenes.

2.The villain is not as good as the witch who played villain in the first one.

3.The first 20 mins or so is quite dark and its very irritating to watch.

Summary:

The first half of the movie is average with the kids returning to narnia ,finding prince caspian.The second half is quite entertaining and excellent in picturisation of the war sequences.

Final words: The movies is a good one to watch with very nice special effects(except the first 20 mins).go for it.

Manchester United is Champion of UEFA Champions League 2008


After a thrilling and dramatic Champions League final last night between Man Utd v Chelsea, the new champions of Europe are Man Utd (after an almost unbearable penalty shoot out!)
Nasib baik John Terry tak sepak masuk penalti... kalau tak mampuihhh harapan MU ngan aku sekali hahahahahah...
Manchester United baru jer dapat gelaran Liga Perdana English minggu lepas, skang dapat lagi satu gelaran Juara Kelab Eropah... ini menunjukkan yang MU memang sebuah kelab terunggul abad ni hehehe. Liverpool fans jangan jeles... This is a party timeeee....

Tuesday, May 20, 2008

Berjayaaa.......

Akhirnya expandable post broken link tu aku dah settlekan kat blog ni. Selamat gak...nak dekat 4 jam buat Akhirnya berjaya....yahoooo...

Gambar Terbaru Anak Pontianak

Jeraul dapat dari email gambar-gambar ni. Tak pasti dari mana diorang dapat, maybe from myspace, friendster etc.... Gambar Panas Artis-Artis Malaysia

Selepas senyap akibat daripada gosip kontroversi (gambar bogel), Zarina Ann Julie kini kembali menyengat dengan pakaian separuh bogel, kali ini lebih “sopan” kerana dia berjaya menutup bahagian buah *t00000t* nya. Persoalannya.... adakah sekali lagi akan dinafikan dengan ayat SUPERIMPOSE...




Jadi apa pendapat korang tentang gambar ni? Kalau gambar dulu pun boleh ada, tak mustahil gambar macam ni pun boleh ada jugak. Yang pastinya sapa dalang yang mula-mula menyebarkan gambar-gambar anak pontianak ni...

Ilmu Hitam Pesanan Dari PDRM

Kebelakangan Ini, Sebahagian Kawasan Di Kuala Lumpur Diresahkan oleh Kejadian Mengerikan Yang Terjadi Hampir Setiap Hari. Diberitakan Ada Seorang Pengamal Ilmu Hitam Yang Berkeliaran Di Daerah-Daerah Di Kuala Lumpur, Sebahagian Besar Selangor Dan Juga Negeri Sembilan.

Sasarannya Adalah Wanita, Tidak Kira Muda Atau Tua Dan Tidak Mengira Paras Rupa. Penjahat Ini Berhasrat Untuk Memperkosa 2000 Wanita Agar Dapat Menyempurnakan Ilmunya. Sampai Ke Saat Ini Sudah Beratus-Ratus Mangsa Yang Berjaya Diperkosanya Dan Kebanyakan Terjadi Di Rumah-Rumah Kediaman Wanita-Wanita Tersebut.

Pihak Polis Tidak Dapat Mengesan Penjenayah Ini Karena Kesaktian Ilmunya. Cara Orang Ini Melakukan Kejahatannya Ialah Dengan Menjelmakan Diri Menjadi Seekor Nyamuk Kecil, Kemudian Menyusup Ke Kamar Wanita Yang Sedang Tidur, Menjelma Semula Menjadi Manusia Dan Dengan Kejam Dan Ganasnya Memperkosa Mangsanya.

Amat Sukar Bagi Pihak Berkuasa Untuk Menangkap Penjenayah Ini Kerana Setelah Selesai Memperkosa Gadis-Gadis Dia Akan Menjelmakan Semula Dirinya Menjadi Nyamuk Dan Ghaib Dari Tempat Kejadian. Sudah Beratus Ahli Ilmu Kebatinan Dari Segenap Ceruk Rantau Termasuk Dari Indonesia Telah Dibawa Untuk Membantu Pihak Polis Mengesan Dan Mengalahkan Penjenayah ini.

Tetapi Malang Sekali Kerana Ilmu Yang Ada Padanya Cukup Tinggi Dan Tak Termampu Untuk Ditandingi Oleh Sesiapa Dan Hingga Ke Saat Ini Dia Dikatakan Masih Berkeliaran Di Sekitar Lembah Kelang Untuk Mencari Korban Seterusnya Sehingga Berjaya Memenuhi Tuntutan Ilmu Hitamnya Iaitu Harus Memperkosa Sehingga 2000 Orang.

Bagi Wanita Yang Sering Tidur Sendirian, Mengunci Pintu Bilik Dan Lain-Lain Pintu Bukanlah Suatu Tindakan Yang Bijak Kerana Dengan Mengunci Pintu Bilik, Orang Lain Tidak Dapat Memberikan Pertolongan Dengan Segera. Seandainya Perkara Yang Tak Diingini Berlaku Keatas Diri Anda. Sekali Lagi Sampai Ke Saat Ini Belum Ada Yang Mampu Untuk Mengalahkan Ilmu Si Siluman Nyamuk Ini Kecuali Hanya Ada Satu Penangkal Yang Sangat
Mujarab Iaitu :


RIDSECT
Membunuh Serangga Dengan Berkesan.

Sebab aku dah terkena, terpaksa aku forward kat korang… tak kan marah kut?!

Kenyataan Penuh Dr. Mahathir berkenaan isu keluar dari UMNO

Kenyataan penuh Dr. Mahathir
Oleh Dr Mahathir Mohamad
Selasa, 20 Mei 2008
HARI ini, Mei 19, 2008 saya mengumumkan keputusan saya untuk keluar daripada UMNO. Isteri saya turut bersama.

Keputusan ini dibuat kerana UMNO yang ada sekarang bukan lagi UMNO yang ditubuh 62 tahun dahulu yang berjuang untuk bangsa Melayu, Agama Islam dan Negara Malaysia (Malaya); UMNO yang menggagalkan Malayan Union, memperjuangkan kemerdekaan Malaya dan Malaysia dan membangunkan Malaysia sehingga menjadi Negara yang termaju di antara Negara membangun di dunia.

UMNO yang ada sekarang hanya wujud untuk menyokong Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi, keluarganya dan tindakan serta dasar yang tidak secocok dengan kepentingan bangsa, agama dan negara.

Kepimpinan Dato Seri Abdullah jelas membawa kekalahan dan bencana kepada Barisan Nasional, UMNO, MCA, MIC, Gerakan dan PPP. Kemenangan UMNO di Sabah dan BN di Sarawak bukan kerana kepimpinan Dato Seri Abdullah.

Saya akan jelas satu persatu dasar-dasar dan tindakan Dato Seri Abdullah yang menjadikan Kerajaan pimpinannya dan parti BN dibenci oleh ahli-ahli parti komponen sendiri.

Walaupun sebelum perisytiharan ini saya adalah ahli UMNO tetapi sebenarnya selepas saya letak jawatan sebagai Perdana Menteri saya tidak dilayan sebagai ahli UMNO.

Saya tidak dibenarkan berjumpa ahli UMNO dan ahli UMNO tidak dibenarkan hadir apa-apa perhimpunan di mana saya dijemput sebagai jurucakap atau penyampai ucapan.

Menteri-Menteri yang dahulu berada dalam Kabinet saya tidak dibenarkan atau tidak berani atau tidak mahu jumpa saya lagi.

Jemputan oleh UMNO dan bukan UMNO kepada saya diarah ditarik balik oleh Mneteri Besar dan Polis.

Ramai pemimpin UMNO melepaskan kata-kata kesat kepada saya dan ada yang menyuruh saya keluar daripada UMNO walaupun mereka baru sahaja masuk UMNO. Tidak ada pemimpin UMNO yang pertahankan saya secara terbuka.

Wakil ke Perhimpunan Agong tidak dibenarkan menyuara pendapat mereka. Mulut semua orang ditutup.

Yang didengar hanyalah media arus perdana yang memuji Dato Seri Abdullah sehingga dia percaya dia begitu popular dan akan sapu bersih parti lawan dalam pilihanraya umum ke-12.

Hasilnya ialah kekalahan yang teruk bagi Barisan Nasional. Malangnya mesej yang hendak disampaikan oleh pengundi dan penyokong BN tidak dapat difahami oleh Dato Seri Abdullah.

Dia masih berkata dia menang. Ini sukar diterima oleh orang Kedah, orang Pulau Pinang, orang Perak, Selangor dan Wilayah Persekutuan.

Oleh kerana Dato Seri Abdullah buta mata dan pekak telinga dan tidak faham mesej ahli BN, oleh kerana ahli UMNO pun turut bersama, oleh kerana proses demokrasi tidak berjalan, oleh kerana UMNO yang ada sekarang bukan lagi UMNO yang ditubuhkan 62 tahun dahulu, saya berpendapat penyertaan saya sebagai ahli UMNO tidak bermakna dan tidak berguna lagi.

Justeru itu saya ingin umumkan bahawa saya sudah keluar daripada UMNO.

Saya ingin tegaskan bahawa saya bebas dan tidak menyokong mana-mana parti lawan.

Saya akan pohon untuk masuk UMNO apabila Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi sudah berhenti daripada menjadi Presiden UMNO, Pengerusi BN dan Perdana Menteri Malaysia.

Dr Mahathir bin Mohamad (bekas ahli UMNO No 1)
Dr Siti Hasmah binti Mohd Ali (bekas ahli UMNO No 2)

Dr. Mahathir Quit UMNO

ALOR STAR: Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad announced Monday at 12.35pm that he is quitting Umno.

He said this during a talk here on Monday.

He has been critical of his appointed successor Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi, blaming the current Umno president for the party's disappointing performance in the 12th general election.

The ruling Barisan Nasional coalition, of which Umno is the largest component party, won the March 8 election with a simple majority, and saw four more states join Kelantan under Opposition rule.

Dr Mahathir urged other party members to quit too, as a way of pressuring Abdullah into vacating his post.

However, he advised those who do quit not to join any opposition party.

Abdullah has so far refused all calls for him to step down, and said he would defend his presidency in the party polls in December.

Dr Mahathir joined Umno at its inception in 1946.

He became a Member of Parliament in 1964 when he won the Kota Setar Selatan seat.

He lost the seat in the following general election in 1969.

Following the May 13, 1969, riots Dr Mahathir was sacked from the Umno Supreme Council on July 12 because of the widespread distribution of his letter to first Prime Minister Tunku Abdul Rahman criticising Tunku's manner of handling the country's administration.

Dr Mahathir rejoined Umno on March 7, 1972 and was appointed Senator in 1973. He relinquished the senatorship post a year later to contest the Kubang Pasu seat in the general elections. He was returned unopposed and was appointed Minister of Education.

In 1975, Dr Mahathir became one of the three vice-presidents of Umno.

Tun Hussein Onn appointed Dr Mahathir Deputy Prime Minister on Sept 15, 1978.

Dr Mahathir was Prime Minister of Malaysia from July 16, 1981, until Oct 31, 2003.

Umno information chief Tan Sri Muhammad Muhammad Taib said he was surprised at the decision, but added that it was Dr Mahathir's right to do so.

"Every member has the right to join or leave the party," he said.

Asked if Umno would convene an emergency meeting, the former Umno vice-president and Selangor Mentri Besar said that "we will wait and see."

The next Umno Supreme Council meeting is scheduled to be held within the next two or three weeks.

Friday, May 16, 2008

Buronan Cinta - The Lima

Lirik dan mp3 lagu Buronan Cinta dari The Lima. Juara Gangstarz. Enjoyz this song.

Lirik Lagu : Buronan Cinta
Artis : The Lima

Download Lagu

Banyak sudah yang menegur
Nanti aku kan tersungkur
Dengan gaya ku menggoda
Setiap perempuan di mata

Tapi dunia cukup besar
Untuk simpan rahasia
Sudah terjerat baru terasa bagai
Oh..

(Chorus)
Oh buronan cinta
Terjepit di antara
Dua pacar berbeda
Pada waktu yang sama

Yang kiri belum tutur
Kanan juga begitu
Lebih baik ku lari
Cari pacar yang baru

Aduh.. aku buronan cinta
Aduh.. aduh..

Puas si cari gadis sempurna
Tapi belum ku jumpa
Semua punya kekurangan
Jadi kutambah pilihan
(lirik lagu http://hantujeraul.blogspot.com)

Bagaimana mereka tahu
Semua rahasiaku
Demi kebebasan biarlah bergelar
Oh…

(repeat Chorus)

Aduh.. aku buronan cinta
Aduh.. aduh..
Ku buronan cinta

Sampai kapan ku begini
Ku sendiri pun tak pasti
Mungkin ku begini sampai ke tua

Oh.. oh oh oh oh.. aku..
(repeat Chorus)

Download Lagu

Pro Evolution Soccer 8 Games


PES 2008 will feature a brand new intelligence system, called Teamvision, that adapts and reacts to players own gameplay styles to ensure that the computer controlled opponents are always challenging and forcing the player to think and change their style of play to avoid being out-thought by the game. It will learn counter attacks that target your weaknesses and look to exploit any repetitive tactics players use.
Info : Pes 2008 is the newest installment of the Pro Evolution Soccer Series.It is Soccer related and made by Konami.The Game was officially announced June 18 2007.
The game will be released for Windows,PlayStation 2,PlayStation 3,Xbox 360,Nintendo DS and the Wii.

Download Games

Jeraul : Baru beli games ni. Best. Main sampai pagi pulok tu... Dah lama tak cuba main games bolasepak/soccer. Sesekali main memang seronok tak hengat dunia...
Sekali sekala jadi budak kecik maaaa....

Pelarian Cinta - Radja


Lirik dan mp3 lagu Pelarian Cinta dari Radja. Lagu dipetik dari album Membumi. Jeraul suka dengan arrangement lagu ni. Intro dia seperti intro sebuah lagu dari Kumpulan Pop Shuvit. Apa-apa pun Radja memang best...

Lirik Lagu : Pelarian Cinta
Artis : Radja
Album : Membumi

Download Lagu

Sudahkah kau tanya dirimu
Masihkah ingin mencari cinta
Mungkinkah kau masih merasa
Dirimu tak ada yang miliki

Walau engkau slalu bilang sayang
Slalu bilang cinta pada diriku
Sungguh aku tak ingin dirimu
bila pergi dan berpaling dariku
(lirik lagu http://hantujeraul.blogspot.com)

Sayangku jangan pernah kau tinggalkan
aku rela sekadar kau ingin mendua
Ku ingin dirimu slalu ada
disini bukan sekadar Pelarian cinta

Kekasih, Mengertilah
Aku mencintaimu,

Ku jalani panas mentari,
Ku rasakan dinginnya malam,
Yang ku ingat tenang wajahmu,
Selembut badai dihatiku
(lirik lagu http://hantujeraul.blogspot.com)

Kan ku petik bintang-bintang di angkasa biruku
Persembahkan padamu,
Sungguh aku tak ingin dirimu
bila pergi dan berpaling dariku

Sayangku jangan pernah kau tinggalkan
aku rela sekadar kau ingin mendua
Ku ingin dirimu slalu ada
disini bukan sekadar Pelarian cinta
(lirik lagu http://hantujeraul.blogspot.com)

Kekasih, Mengertilah
Aku mencintaimu,

wooooahhh...wooahhha..woooaahhaa..

Ulang korus...

Download Lagu

Perodua To Come Out With A Bigger Model Next Year

Perodua To Come Out With A Bigger Model Next Year

KUALA LUMPUR, May 9 (Bernama) -- Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua), after launching its new sports utility vehicle (SUV) Nautica Friday, is looking to offer another 'bigger' model next year.

Its managing director, Datuk Hafiz Syed Abu Bakar, said the new model would either be in the SUV or multi-purpose vehicle (MPV) segment.

"Our target is always to come out with a new model every year such as in 2005, Myvi, 2007 Viva and in 2009... there will be something big.

"This is because the average life span of a car here is between four and five years. So if Myvi (was launched) in 2005, then come 2009 and we don't come up with something, they (the car buyers) will say goodbye and go to other car manufacturers.

"So, we definitely has to catch them next year. Thus, we are looking to grow our family (Perodua's cars) bigger than now," Hafiz said after the launch of Nautica by Perodua chairman Tan Sri Asmat Kamaludin, here.

He said to make the local vehicle market more interesting between 2007 and 2009, Perodua has to introduce something like the Nautica and later this year introduce a facelift from one of its existing models.

The new Nautica, a completely-build-up SUV from Japan, is a high premium compact urban SUV. It replaces the Perodua Kembara which had seen 77,884 units sold since its launch in 1998 until production stopped in 2006.

Priced at RM89,900 on-the-road, the SUV vehicle is powered by dynamic variable valve timing, double overhead camshaft, electronic fuel injection engine and a standard four-speed automatic transmission.

Asked whether Perodua would benefit from the current high oil prices, he said: "There is the good and the bad part for the company."

He said in 2006 the US car sector saw a reversal in vehicle ownership trend where the light trucks and big cars dominated the market.

"But now, everything has changed following the high oil prices, where the ratio is 50:50 big and small cars.

"I think by year-end, it (the percentage) will see the smaller car segment controlling the US vehicle market and the same is likely to be seen here," he said.

SMS santau

Hari ini kecoh dengan penyebaran sms dan email berbunyi seperti di bawah, ada yang dapat Puchong ada yang dapat Kepong (mungkin lepas-lepas ini ada yang dapat Gombak pula). Kepada yang dapat benda-benda macam ini harap tidak perlulah di sebar-sebarkan, kebenarannya amat diragui, dan kita tidak tahu apakah agenda sebenar di sebalik kekecohan ini.
Salam..

Kepada semua kawan2 yg dikasihi...

Jikalau anda mendapat panggilan telefon yang bernombor panjang contoh +62852731520946 dan nombor itu berwarna MERAH, diharap sangat gangan diangkat dan dijawap panggilan itu..

Ini kerana di Indonesia sekarang,sekumpulan penuntut ilmu hitam sedang menguji ilmu mereka melalui telefon...

Jika sesiapa yang menjawap panggilan itu, mulut akan berbuih dan dan akan mati selepas itu.. Di Indonesia sudah 9 orang yang dah meninggal dan malam tadi di Puchong, 2 orang yang telah meninggal...

Ini bukan semata2 cerita dongeng..ini benar2 terjadi..tolong sebarkan mesej ini....

Jeraul : Mungkin kawan-kawan dari Indonesia boleh conformkan?

Thursday, May 15, 2008

Kembali Senyum - Izwan Pilus

Lirik dan mp3 lagu Erti Kasih dari Izwan Pilus. Song request by cikyin via shoutbox. Enjoyz da song...

Kembali Senyum Lirik :-
Pantas kau diam membisu
Ada garis sendu diwajahmu
Salahkah sekadar aku bertanya
Berikan jawapan

Kuatkah ikatan cinta
Apa mungkin kasih mu setia
Tak ku duga airmata berlinang
Luka perasaanmu sayang

Sengaja hatimu ingin ku duga
Tak terlintas fikiran mencuriga cinta
Ku tahu seputih dingin salju
Itu warna cintamu

Kekasih usah merasa ragu dan sangsi
Kekasih cinta ku takkan terbelah bagi
Keringkanlah airmata di pipi mu sayang
Kembali senyum

Dan maafkanku..

Download Lagu

Laman Web VC dan Gambar Lucah Rakyat Malaysia


Laman web papar video dan gambar lucah rakyat Malaysia

SEREMBAN: Satu laman web yang memaparkan 4,000 klip video dan gambar rakyat Malaysia dalam pelbagai aksi seks yang melampau telah mendorong Pemuda Umno Negeri Sembilan mendesak pihak berkuasa supaya bertindak.

Ketua Pemuda Umno Negeri, Datuk Jamlus Aziz, berkata video lucah membabitkan gadis-gadis bertudung seperti yang dipaparkan dalam laman web itu, menjatuhkan kesucian agama Islam.

Katanya, laman web itu bukan sekadar memaparkan aksi lucah tetapi mengandungi juga sebuah video memaparkan seorang wanita berstatus isteri ditangkap berkhalwat oleh suaminya dan seterusnya menunjukkan perbuatan suami serta rakannya membelasah lelaki itu.

Jamlus berkata badan yang bertanggungjawab memantau internet sepatutnya menyekat kewujudan laman web seperti itu dari peringkat awal.

"Jangan lupa, kes sumbang mahram, rogol dan kejatuhan moral sebenarnya berpunca dari perbuatan seperti ini,” katanya. — Bernama


Jeraul : Ingat tak dulu punya video kisah pramugara terlampau.
Tapi yang ni lagi teruk sampai video dan aksi lucah dari gadis2 yang betudung
pulak tu. Video atas ni aku amik dari Youtube.com jer... aksi romen-romen.
Macamana nak sekat kalau dah terlalu banyak laman web camney. Apa tah lagi kalau yang uploadkan kat laman2 web tu adalah perempuan2 tu sendiri atau pasangan masing2

Expandable post problem in my blogs

Testing.. testing

why my expandable post have a problem

Wednesday, May 14, 2008

Aku Scandal - Hujan Band



Hujan - Aku Skandal Lirik :-
Kan ku berikan semua
Agar kau gembira sentiasa
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Jangan disimpan tiada rahsia
Katakan saja ku terima
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Waktu duka dulu
kita lalui bersama
Bahgia bagaikan malam
ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau
undurkan diri
Meninggalkan daku
Meninggalkan daku sendiri

Senyuman manis dibawa angin
Ku tunggu dikau terasa dingin
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Download Aku Scandal Acoustic

Expandable post summary with Beta

Ok... entry untuk yang baru-baru nak belajar berblogging ni. Khas untuk Blogger beta sahaja. Kalau you all nak buat ringkasan entry dan kemudiannya click Read more untuk baca selanjutnya, kat sini ada langkah2 mudah untuk you all praktik. Jeraul found this blogs which explained how to show expandable post summaries with Beta. Good thing about showing only post summary in the main page is that your readers can quickly find all that you have written about.
Also, your blog gets an 'online journal'-like neat look. A "Read more" link is provided which takes them to the post page to read the entire post. Please note that you, as the author, have the flexibility to choose the portion of your post that appears as summary.
Ni sesaja jer nak testing. Jeraul pun baru cuba. dulu ada buat untuk Faster CF Blogspot. Kalau tak silap dah 2 tahun lepas. Skang bila dah tukar template baru ni baru pi cari camner nak buat balik. Nasib jumpa blogs yang satu ni yang boleh tolong ... Kalau nak cari cara nak buat Read More tu boleh gi http://hackosphere.blogspot.com/2006/09/expandable-post-summaries-with-beta.html

Cheque Nuffnang dah sampai

Syukur... 2 hari lepas kakak tipon cek dari Nuffnang dah sampai. Dah nak dekat 3 bulan baru cek tu kuar. Dulu Nuffnang cakap kalau dah jadi Glitterati , cek sampai 30 hari jer selepas cash out. Tapi kenapa aku punya cek lambat sampai? Skang tinggal lagi satu payment yang "pending"... tak tau bila dia kuar.

Dah lama Nuffnang punya iklan tak kuar kat hantujeraul blogspot ni. Tak tau plak kenapa lama tak muncul. Dulu seminggu sekali iklan masuk. Skang dah nak dekat sebulan, belum lagi iklan masuk... tak aci lah macam ni.

Jeraul : Masih setia ngan Nuffnang, sebab Nuffnang selalu bayar khidmat kita.

Bila Rasaku Ini Rasa Mu - Kerispatih

Lirik dan mp3 download lagu Bila Rasaku ini Rasamu dari Kerispatih. A good song by band from Indonesia. Enjoyz this song....

Lyrics / lirik Bila Rasaku ini Rasamu
Artis : Kerispatih

Aku memang terlanjur mencintaimu
Dan tak pernah ku sesali itu
Seluruh jiwa rela ku serahkan
Mengenang janji setiaku

Kumohon jangan jadikan semua ini
Alasan kau menyakitiku
Meskipun cintamu tak hanya untukku
Tapi cobalah sejenak mengerti

Reff:
Bila rasaku ini rasamu
Sanggupkah engkau menahan sakitnya
Terkhianati cinta yang kau jaga

Coba bayangkan kembali
Betapa hancurnya hati ini kasih
Semua telah terjadi

Back to Reff:

Aku memang terlanjur mencintaimu

Download Lagu

Tuesday, May 13, 2008

CRISTIANO RONALDO WITH NIKE SHOES VS FASTER CAR BUGGATI VEYRON


CRISTIANO RONALDO WITH NIKE SHOES VS FASTER CAR BUGGATI VEYRON
Sapa yang lebih laju?

Christiano Ronaldo - Fifa World Player Of The Year 3rd Place 2007,PFA Player Of The Year (2007-2008), English Footbal Writer's Player Of The Year (07/08)

Bugatti Veyron - 253 mph+,0-60 in 0.25 secs, Aluminium, Narrow Angle W16 Engine with 1001 hp. Faster car in the world.

Lagu Tugasan Minggu Ke 9, AF 6

Minggu ke 9 ini adalah minggu duet. So para pelajar diberi tugasan yang agak mencabar juga untuk minggu ini. Ok... ini adalah senarai tugasan lagu bagi pelajar Akademi Fantasia untuk minggu ke 9 ini.

Endless Love - Riz & Nadia
Ada Cinta - Nubhan & Stacy
Lagu Jiwa Lagu Cinta - Stanly & Toi

Lagu tugasan individu pulak ialah :
Kau Yang Bernama Seri (Handy Black) - Toi
Lelaki Buaya Darat (Ratu) - Nadia
Beat It (Michael Jackson) - Stacy
Tapi Bukan Aku (Kerispatih) - Nubhan
Kerana Kau (Alleycats) - Stanly
Rock Around The Clock (Elvis) - Riz.

How to get more traffic for my blog?

Most bloggers get frustrated when no one visit their blogs or low traffic. The biggest mistake is when you write the most thing that people write. As an example, do you have any idea how many bloggers blog about ‘adsense’? I can say millions! The competition is very high and this makes it harder for others to find your blog especially if your blog is new.

The best thing to do is to write about the latest and the hottest issues and topics. You have to be alert what is happening surround you. This 2-3 weeks, most blogs in Malaysia which blog about the election result and analysis get the most traffic. This is because most of the people are searching for it. It is still something that most bloggers write but considering latest issue, your chance for your blog to be visited is very high especially if you’re among the first to cover the issue.

Playing with keywords are also important. ‘Malaysia Prime minister’ and ‘Pak Lah’ is the same person but the search engine see it as different things. Let say you’re covering the issue of ‘Mukhriz letter to Pak Lah’, if you put your keyword as ’surat Mukhriz’ or ’surat kepada perdana menteri’, both will give you different result and the second one will result in lower traffic. Think of the people who do a search in search engine, of course they will search with more spesific keywords.

The last thing is, go local! If you live in Malaysia, you know better what is happening here. There’s no point for you to write something you don’t really know.

Submit your blog to blog directory

Submit your blog to blog directories can brings a lot of traffics. Here is a listing of blog directory websites. If you would like to suggest a blog directory site, leave a comment below.

BlogMalaysia.com
AllMalaysia.info/ambp
BlogCatalog.com
dir.BlogFlux.com
BlogTopList.com
TopBlogArea.com
TopBlogging.com
Blogarama.com

Mudah-mudahan blog kita sama-sama dapat high traffics....

Myanmar Relief Fund: How you can help


The Star is, once again, doing its part as the paper that cares; this time to aid victims of Cyclone Nargis.

We're collecting funds, and it will be used to help Mercy Malaysia in its relief efforts in Myanmar, where items such as water purification sachets, medicine, tarpaulins and plastic sheets for temporary shelter are urgently needed.

Here's how you can help:
1) Donate: Cheques must be made payable to Mercy Malaysia. Write Myanmar Relief Fund on the back of the cheques as well as your name and address so that receipts can be issued.
Because of the urgency of the matter, the collection exercise will only run for two weeks - so you have until May 21. You could come personally to our office at Menara Star (address below) to drop off your cheques at the collection box situated at the lobby.

Or you could send your cheques to:
Myanmar Relief Fund Star Publications (M) Bhd
Menara Star 15, Jalan 16/11 Petaling Jaya 46350 Selangor.
For inquiries, call: 03-79671388 ext 1121.

Alternatively, you can forward your donations to the Foreign Ministry as it has activated the Tabung Bencana Kementerian Luar Negeri. Send your cheques to:

Mohammed Zamberi Othman
Ketua Akauntan
Kementerian Luar Negeri
No.1 Jalan Wisma Putra 62602 Putrajaya

2) Blog: As a blogger you could inform your readers on how they could help. Find out if there are other relief efforts and blog about it (Just make sure it's legitimate). Or copy & paste/link to this post.

Monday, May 12, 2008

1000 Tahun (Aku Mahu Hidup) - Butterfingers

Buah tangan terbaru dari Butterfingers buat para peminat mereka yang telah sekian lama menunggu. Butterfingers muncul kembali dengan Album terbaru "Kembali". Lirik dan mp3 lagu 1000 Tahun (Aku Mahu Hidup) dari Butterfingers.

Lirik 1000 Tahun Aku Mahu Hidup
Artis : Butterfingers


Memanglah Penat
Tapi macam mana nak buat
Sudah lambat
Baru nak cepat

Terperanjat

Harap maafkan di atas segala kesulitan
Perselisihan yang dihadapi selama ini
Amat di kesali Tak kan berulang lagi

Kembali
Kembali kepada selamanya
Kembali
Kini ku bangun sedar dari mimpi
Kembali
Kembali kepada petak pertama
Kembali
Ku mahu hidup 1000 tahun lagi

Saya tak akan
Mengambil kesempatan
Walaupun diriku ini kesempitan
di awan kesembilan

Kotaraya cosmopolitan ini
Penuh dengan iblis dan syaitan
Penuh dugaan
Kalau jatuh lagi
Berdiri Kembali sekali lagi

Download Lagu

Perihal dan Video Band Hujan Kena Maki di Johor

Perihal cerita pasal Band Hujan kena maki di Johor. Jeraul barujer terbaca pasal benda tu di isu-hangat.blogspot.com.Berikut adalah re-post article from Original Post on Gossip Artis Malaysia :: Sensasi Selebriti

My friend send email to me about Band Hujan Has be F*ck with visitor there? What is going on, below is review from the email i receive.

I got this new yesterday from AzizulHakim at my Indiemusik blog. Im not gonna blog about this fuking thing at my indiemusik blog because this is a really fuked up & embrassing matter to our local ndependent music industry. This thing was happen on Art of Noise Fest in Johor Bahru last Saturday (19/4/08). As far as i know, there’s 17 bands will perform that day including HUJAN.

Hujan only performed one song for that day which is “AKU SCANDAL” from check2rock2 EP. But amazingly, some of the crowd going wild and showed up their middle finger which known resembaled for word “F*CK!”. Not enough by showing their middle finger, they also keep shouting and yelling “FCUK YOU!” from beginning to the end of “AkuScandal” song. You can see clearly their fagg0t act at the video below:




Embrassing right? They also keep showing up the official t-shirt of Hujan which already modifiede into “HUJANjing” which meant “Hujan Anjing”. Wtf?.
I follow the comments that is appeared at Little Miss Eezah blog which began popular after that incident because she/he is the first one that blogged about this thing. From what i know, this things happen because of some missconflict between Hujan vocalist which is Noh Salleh that has made a clear announcement about sensitive issues on gay and homo people at a gig in MMU Melaka last year according to one of this post from RiceCooker. It is something like this:

“aah yang lembut lembut tu boleh keluar tk pyh tgk gig kitorang ekk”, Noh HUJAN.

Sort of something like that. Just read the comment at Little Miss Ezzah blog. For me, i am a homophobic (phobia of the homo people) too. I have already known about this anti-Hujan community quite a long time ago. Hentikan lah oke ! Read this.


Actually this is a small community that dislikes Hujan band just because Hujan is a homophobic band. They do have a myspace account a long time ago but then it’s already disappeared maybe because somebody already report about it. Just visit this.



Some of them say that Hujan already become too arrogont and high-demanding band. Im not really sure about this. But just dont give a fcuk about this. Yes, i am one of Hujan fanatic or so-called Raingers because i am supporting our local music industry. Let support our small local scene. Dont be a slave, let’s free out yourself from other. Kalau tak sampai bila nak maju. Lu pikir lah sendiri!!



Jeraul : Salah seorang peminat karya band Hujan....

Makna Simbol Rantai Adlin


The ankh (symbol ☥) was the Egyptian hieroglyphic character that read "life". Egyptian gods are often portrayed carrying it by its loop, or bearing one in each hand, arms crossed over their chest. It is also known as the Egyptian Cross, the key of life, the key of the Nile, or as crux ansata, Latin for "cross with a handle".

Origins
Ankh
in hieroglyphs

or

[1]
The precise origin of the symbol remains a mystery to Egyptologists, and no single hypothesis has been widely accepted. E. A. Wallis Budge thought it might have originated as the belt-buckle of the mother goddess Isis, an idea joined by Wolfhart Westendorf with the notion that both the ankh and the knot of Isis were used as ties on ceremonial girdles. Sir Alan Gardiner speculated that it represented a sandal strap, with the loop going around the ankle. The word for sandal strap was also spelled ʿnḫ, although it may have been pronounced differently.

Still other theories include the notion that the ankh represents the sun crowning over the horizon,[2] the path of the sun from east to west (with the loop representing the Nile), a stylized person, or that it is a combination of the male and female symbols of Osiris (the cross) and Isis (the oval) respectively, and therefore signifies the union of heaven and earth. [3]

In their 2004 book "The Quick and the Dead", Andrew H. Gordon and Calvin W. Schwabe speculated that the ankh, djed and was symbols have a biological basis derived from ancient cattle culture (linked to the Egyptian belief that semen was created in the spine), thus:

the Ankh - symbol of life - thoracic vertebra of a bull (seen in cross section)
the Djed - symbol of stability - base on sacrum of a bull's spine
the Was - symbol of power and dominion - a staff featuring the head and tail of the god Set, "great of strength"
Over time, the ankh has come to symbolize life and immortality, the universe, power and life-giving air and water. Its keylike shape has also encouraged the belief it could unlock the gates of death, and it is viewed this way by the modern Rosicrucians and other hermetic orders. The Coptic Christians have used it as a symbol of life after death.[4]The design for the pin symbolizing membership in Wolf's Head Society, Yale University, sets a wolf's head on an inverted ankh.[5]

by Wikimania 2008

Aku datang Untuk Mencintaimu - Ungu


Lirik dan mp3 lagu Aku Datang Untuk Mencintaimu dari Ungu. Enjoyz da song...

Aku Datang Untuk Mencintaimu lirik
Artis : Ungu

Ku tau kau ragu akan hadirku cuba memasuki hidupmu
Ku tau kau takkan pernah percaya dengan kata cinta yang ada

Namun inilah diriku yang ada untuk dirimu,
Terimalah cintaku yang tulus dari hatiku,
Dengarlah pintaku untukmu.

Aku datang untuk mencintamu,berikan ayat terindah
tuk menyayangmu mendamaikan seluruh hidupmu,
tuk mencintamu memberikan ayat terindah
jadikan yang terbaik untukmu

Ku tau apa yang ada padaku takkan menyakinkan dirimu
Ku tau apa yang aku berikan takkan membuat engkau percaya

Namun inilah diriku yang ada untuk dirimu,
Terimalah cintaku yang tulus dari hatiku,
Dengarlah pintaku untukmu.

Aku datang untuk mencintamu,berikan ayat terindah
tuk menyayangmu mendamaikan seluruh hidupmu,
tuk mencintamu memberikan ayat terindah

ooo,oooo,huooo,haaa..

Jadikanku yang terbaik untuk
Jadikanku yang terbaik untukmu....

Download Lagu

Mp3 Surah Yasin

Untuk Keselamatan Diri Yang, Susah Menjadi Senang..

Ø Ayat 1 - 9 - Untuk keselamatan diri
Ø Ayat 9 - Orang jahat tak nampak kita especially orang kafir.
Ø Ayat 12- Merupakan Jantung Yaasiin (Rasulullah s.a.w. berharap ayat ini dihafal oleh setiap mukmin dan mukminat.)
Ø Ayat 13 - 35 - Mengisahkan orang-orang yang mati syahid.
Ø Ayat 22 - 23 - Untuk menjaga aqidah Memberi hidayah kepada anak.
Ø Ayat 29 - Sebagai amalan untuk mengelakkan diri dari di fitnah dan kejahatan mulut.
Ø Ayat 29 - Utk digunakan jika kita rasa orang nak fitnah or aniaya kita. Lebih elok selepas baca di semburkan ke muka orang tsbt.
Ø Ayat 30 - Untuk keinsafan - Supaya dapat dipertemukan dengan Allah s.w.t. (harus sentiasa berada dihati - beramal dengannya).
Ø Ayat 32 - Untuk menginsafkan orang lain supaya menjadi baik… Caranya:Ingat yang segalanya datang dari Allah s.w.t, Kita umat Muhammad, Kita orang Islam dll.
Ø Ayat 33 - 35 - Elok dijadikan amalan bagi sesiapa yang suka bercucuk tanam. Tanaman akan subur.
Ø Ayat 36 - Menerangkan yang kehidupan ataupun kejadian di dunia ini dijadikan berpasang-pasangan. Ayat ini elok diamalkan bagi sesiapa yang belum berkahwin supaya di pertemukan jodoh. Caranya: Baca dan berdoa, hembus dan sapu pada muka setiap pagi sebelum keluar rumah.
Ø Ayat 37 - Adalah untuk menetapkan hati - aqidah diri sendiri… Hati yang kering akan hidup semula.
Ø Ayat 38 - Mengisahkan yang bulan dan matahari pun sujud pada Allah s.w.t. yang satu.
Ø Ayat 39 - Mengisahkan ilmu falak.
Ø Ayat 40 - Merupakan kenyataan Allah s.w.t. yang satu.
Ø Ayat 41 - Mengisahkan Nabi Noh a.s. naik kapal Elok dibaca sewaktu menaiki kenderaan.
Ø Ayat 44 - Mengisahkan keseronokan hidup di dunia - Dibaca untuk dijauhkan fitnah dalam hidup.
Ø Ayat 45 - 48 - Merupakan kedegilan orang kafir kepada Allah s.w.t.
Ø Ayat 49 - Menceritakan hari akhirat dan kehidupannya.
o Tiupan pertama - Datang dengan tiba-tiba
o Tiupan ke-dua - Hancur
o Tiupan ke-tiga - Semua orang di hidupkan semula dan hadir di padang Mahsyar.
Ø Ayat 50 - Setiap orang akan dihisab mengikut amalannya.
Ø Ayat 58 - Merupakan salam daripada Allah. Jika rasa sakit kepala, baca dan sapukan ke kepala. Ulang sebanyak 3x.
Ø Ayat 76 - Dibaca untuk mententeramkan diri dari fitnah orang. Dijadikan amalan.
Ø Ayat 76 - Jika hati rasa sedih, sebak atau pun kecewa. Sambil pegang dan urut dada, bacalah ayat tsbt.
Ø Ayat 78 - 79 - Dikhaskan untuk sakit urat, tulang dan badan. Untuk doa bermula daripada Ayat yang bermaksud: “dia berkata, Siapakah (yang dapat) menghidupkan tulang belulang padahal telah hancur?”(Ayat 78 dan 79)- Bacalah jika sakit tulang, urat atau tulang patah.Doktor di hospital pun tanya dia utk rawatan patient mrk dan Dr Fatimah berikan ayat ini.
Ø Ayat 79 - Katakanlah, Yang akan menghidupkannya ialah yang menciptakannya pertama kali. Dan Dia Maha Mengetahui tentang segala makhluk.”
Ø Ayat 82 - Untuk Hajat - Jika berhajat sesuatu, bacalah 100x. Dibaca pada air dan minum selama 40 hari -boleh menjadi penawar. Jika air habis ulang bacaan tsbt sehingga 40 hari. Caranya: Sembahyang Tahajjud (3x) berturut-turut, Baca pada air [100x) Dan berdoa apa sahaja hajat.

Perlu Baca Dengan Penuh Keyakinan:
Ø Yasin is the jantung of Al-Quran
Ø Know the meaning of ayat-ayat in Al-Quran
Ø Yasin memudahkan yang susah. As such read Yasin:
o Child is sick
o Feeling troubled.
o Memudahkan urusan
o Memudahkan perjalanan
o As selusoh (to ease pain when giving birth)
Ø Read Yasin (3x) over water
Ø Read 3 Qul (three times each)
Ø Fatihah
Ø Baca Yasin sebelum tidur, seperti khatam Quran (10x)
Ø Jika baca Yasin sebelum tidur serta faham maksudnya sekali, sekira mati dalam tidur, dosa diampunkan.

Ayat 9 - “Waja’alna….”
Ø Lindungi rumah dari pencuri - baca dan tiup ditiap-tiap penjuru rumah..
Ø Lindungi diri dari dianiaya
Ø Bagi perlindungan diri dan rumah semasa tidur
Ø Baca Ayat 9
Ø Fatihah
Ø Read 3 Qul (three times each) Ø Ayat Kursi

Ayat 29 - “In kanat illa….”
Ø Untuk mendiamkan orang yang selalu melempar kata-kata buruk/tidak menyenangkan kepada anda.

Ayat 36 - “subhanallazi..”
Ø Untuk cari jodoh * Tiup 7 kali dalam tangan dan sapu ke muka pada pagi hari
Ø Ya Wadud (3x)
Ayat 58 - “Salamun…”
Ø Jika sakit anggota
Ø Tak tenang hati
Ø Baca (7 x) dan gosok pada tempat sakit
Ayat 76 - “Falayahzun..”
Ø Bila rasa sedih
Ø Untuk menenangkan hati
Ø Gosok jantung sambil baca

Ayat 78 - 79 “dari Yuhyil Wahiya…”
Ø Tulang patah
Ø Sakit sendi
Ø Sakit lutut
Ayat 82 - “Innama amruhu..”
Ø Jika mandul
Ø Untuk mengubati kanser atau tumbuhan dalam badan
Dry method
o Sembahyang tahjud
o Sembahyang hajat
o Doa minta hajat
o Baca ayat 100 x dengan yakin

o Amalkan 41 malam Wet method (untuk menyembuh penyakit dalam badan) o Seperti di atas o Bila baca ayat, tiup dalam air o Minum 1 cawan air pada pagi hari sebelum makan / minum benda lain o Doa sambil minum o Untuk 41 pagi

Dalam YASSIN merangkum:
Ø Ilmu Pertanian
Ø Ilmu Falak
Ø Ilmu Laut
Ø Ilmu Kiamat
Ø Ilmu Ciptaan Manusia
Ø Ilmu Binatang
Ø Ilmu Kenabian

Surah Yassin ini hendaklah dibaca ketika orang sakit, tengah nazak nak mati atau sudah meninggal dunia. Baca disisi mereka dan bukannya di kubur. (terutama ayat 12) -sebab kenapa kita perlu baca, agar orang yang sakit berada dalam kesenangan dan orang yang masih hidup insaf bahawa esok, lusa kita akan menyusul jua.

P/s : yg penting, apa yg dilakukan mestilah ikhlas & bertawakal..
WaAllahua’lam… (Kredit to http://perahulayar.wordpress.com/)

DOWNLOAD MP3 SURAH YASIN

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites