Thursday, January 31, 2008

Nilai Sepuluh Ringgit

Nilai Sepuluh Ringgit

Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut oleh anak lelakinya yang berusia tujuh tahun di muka pintu.

“Ayah, boleh tak Eyman tanya satu soalan?”

“Ya, nak tanya apa?”

“Berapa pendapatan ayah sejam?”

“Itu bukan urusan kamu. Buat apa nak sibuk tanya?”

“Eyman saja nak tahu ayah. Tolonglah bagi tahu berapa ayah dapat sejam bekerja di pejabat?”

“20 ringgit sejam.”

“Oh…” kata si anak sambil tunduk menekur lantai. Kemudian memandang wajah ayahnya semula sambil bertanya, “Ayah….boleh tak Eyman pinjam sepuluh ringgit daripada ayah?”

Si ayah menjadi berang dan berkata, “Oh, itu ke sebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nak buat apa sampai mintak sepuluh ringgit? Nak beli barang mainan lagi? Jangan nak membazir. Ayah kerja penat-penat bukan untuk buang duit sebarangan. Sekarang pergi balik ke bilik dan tidur, dah lewat dah ni…”

Kanak-kanak tujuh tahun itu terdiam dan perlahan-lahan melangkah kembali ke biliknya. Si ayah duduk di atas sofa dan mula memikirkan mengapa anaknya yang kecil itu memerlukan duit sebanyak itu. Kira-kira dua jam kemudian si ayah kembali tenang dan terfikir kemungkinan anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolahnya kerana anaknya tidak pernah meminta wang sebanyak itu sebelum ini. Dengan perasaan bersalah si ayah melangkah menuju bilik anaknya dan membuka pintu.
Didapati anaknya masih belum tidur. “Kalau kamu betul-betul perlu duit, nah ambillah sepuluh ringgit ini,” kata si ayah.

Kanak-kanak itu segera bangun dan tersenyum girang. “Terima kasih banyak ayah,” katanya begitu gembira. Kemudian dia tercari-cari sesuatu di bawah bantalnya dan mengeluarkan sekeping not sepuluh ringgit yang sudah renyuk.

Bila ternampak duit itu si ayah kembali berang. “Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu? Dari mana kamu dapat duit di bawah bantal tu?” Jerkah si ayah.

Si anak tunduk tidak berani merenung wajah ayahnya. “Duit ini Eyman kumpul dari belanja sekolah yang ayah beri setiap hari. Eyman minta lagi 10 ringgit sebab duit yang Eyman ada sekarang tak cukup,” jawab si anak perlahan.

“Tak cukup untuk beli apa?” soal balik si ayah.

“Ayah, sekarang Eyman sudah ada 20 ringgit. Ayah ambil duit ni. Eyman nak beli sejam dari masa ayah. Eyman nak makan malam bersama ayah,” jawab si anak tanpa berani memandang wajah ayahnya.

Dengan linangan air mata, baru si ayah benar-benar faham maksud anaknya itu….

Moral:
Kadangkala kita terlampau sibuk sehingga mengabaikan insan tersayang yang dahagakan kasih sayang dan perhatian kita. Oleh itu, luangkan sedikit waktu untuk bersama mereka…

11 Januari - Gigi

Lirik dan mp3 lagu 11 Januari dari Gigi.

Sebelas Januari Bertemu
Menjalani Kisah Cinta Ini
Naluri Berkata Engkaulah Milikku
Bahagia Selalu Dimiliki
Bertahun Menjalani Bersamamu
Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Pernahku Menyakiti Hatimu
Pernah kau melupakan janji ini
Semua Karena kita ini manusia

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Chorus:
Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang
Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna

Download Lagu

Rahsia Keperibadian Di Sebalik E-mel Seseorang

Rahsia Keperibadian Di Sebalik E-mel Seseorang

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya nurhanis_alias@yahoo.com .Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya.Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Amir Hanif Abdullah. Dia menggunakan alamat emelnya sebagai amirhanif@yahoo.com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: FaraH2003@yahoo.com .Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran
Hehheh… ramai yg suka buat email begini..Contohnya funny_girlz@yahoo.com .Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

Nombor Dan Abjad
Contoh: wbi1208@yahoo.com. Nama diwakili dengan nombor +abjad sahaja.Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu “membuka” dirinya kepada seseorang .Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak … kirim salam sahajalah..

Wednesday, January 30, 2008

Stesyen Terakhir - Flop Poppy

Lirik dan mp3 lagu Stesyen Terakhir dari Flop Poppy. Request song by pink_lady81.

Flop Poppy - Stesyen Terakhir Lirik :-
landasan itu masih di situ
menuju arah yang lurus
gerabak berangkai masih setia
arah selatan dan utara

selisih gerakku duduk termanggu di bangku
mengenang nasib diri tak siapa yang tahu

*Chorus
situ ku masih setia menanti
selagi hayat di sisi
walau kau takkan kembali

menunggu
bila akan tiba waktu
pasti akan aku jemu
bersatu di alam baru

dan menjadi satu
kita berdua
engkau dan aku
dan selamanya semoga

penumpang turun naik tanpa menghiraukan
hasrat di hatiku
tapi aku tak perlu merubah
situ masih yang ku mahu

memori yang kan kekal selama-lamanya
sehingga terbuka nafas sudah terhenti
tak perlu lagi.........

*Chorus

Download Lagu

Update Terkini : Loloq Kembali ke Rahmatullah

30 Jan 2008, 2.30 pm, berita yang baru Jeraul terima. Innalillahhiwaiinahirojiun...

Rosli Khamis @ Loloq baru sahaja meninggal. Bagi yang beragama Islam sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah, and non Muslims please say a prayer for a great man who has contributed much to the music industry.

Semoga roh beliau aman di sana dan ditempat kan bersama2 org soleh, al fatihah buat Rosli Khamis @ Loloq. Jeraul selalu terhibur dgn lagu2 ciptaan beliau.. takziah utk keluarga Loloq.

Monday, January 28, 2008

Bukan Di Sini - Sofaz

Lirik dan mp3 lagu Bukan Di Sini dari Sofaz.

Bukan Di Sini Lirik :-
*verse 1
tiba masa untuk ku pergi
melangkah pergi dari sini
tak terlintas di hati ini
untuk menyakiti hatimu lagi

*verse 2
kau tetap di hati
tiada pengganti
maafkanlah kasih
tempatku bukan disini

*chorus
bisakah kau berdiri
tanpaku disisi mu lagi
bisakah kau sendiri
mengubati luka di hati

repeat *verse 1
repeat *verse 2
repeat *chorus 4x

Download Lagu

Itu Kamu (Estranged) Juara Lagu AJL 22

Cammanolah lagu ni boleh jadi juara lagu hehehehehe . Berikut adalah keputusan penuh Juara Lagu 22 (AJL22) TV3. Datuk Siti Nurhaliza pula tidak menang untuk apa-apa kategori. Datuk Siti Nurhaliza juga telah tewas di tangan Mawi untuk kategori persembahan terbaik selepas bekerja keras menjadi separa robot.
KEPUTUSAN ANUGERAH JUARA LAGU 22 (AJL22) - 2008

VOKAL TERBAIK: JACLYN VICTOR & LAH ( Ceritera Cinta)

PERSEMBAHAN TERBAIK: MAWI (Angan dan Sedar)

ETNIK KREATIF: NORA (Samudera - Johan Nawawi/Ahmad Fedtri Yahya)

POP ROCK: ITU KAMU (Estranged)

BALADA: IZINKAN KU PERGI (Sahri/Adnan Abu Hassan)

JUARA KESELURUHAN AJL22: Estranged, ITU KAMU…

Jeraul said: Secara peribadinya, Persembahan Jinbara dengan membawa lagu Farhana, jauh lebih hebat dari persembahan Itu Kamu dari Estranged... tapi apokan dayo, dorang lebih suka bakat-bakat muda jadi juara, munkin sebagai impak kepada bakat-bakat muda yang lain agar lebih minat untuk berkarya sendiri.

Milikku ( OST Dunia Baru The Movie) - Duta Band

Lirik dan mp3 lagu Milikku (OST Dunia Baru The Movie) dari Duta Band. Song request by Elly and pink_lady81 via shoutbox.... Enjoyzzz da song....

Milikku (OST Dunia Baru The Movie) - Duta Band
oh..
ku cinta dirimu
ku ingin pelukmu
tiada yang lain

oh..
hanya kau ku cinta
dan ingin bersama
kau lah hatiku

(chorus)
bila engkau tiada
diriku rindu benar hatiku
setiap detik ku rasa
ku dalam kesepian
walau apapun rintangan
yang halang ku tentang
dengan tenang
tapi yang pasti
kau kan jadi milikku

oh..
apapun terjadi
ku ada disini
menemanimu

oh..
ingin aku kata
aku cinta dia
sungguh benar kataku
aku mencintaimu

(repeat chorus)

ooooo..
ku sangat sayang mu
takkan lepaskan mu
walau seribu tahun kita
hidup bersama

ooooo...
ooooooo...

(repeat chorus)

Download Lagu

Thursday, January 24, 2008

ANUGERAH BINTANG POPULAR 2007 - Top 5

Berikut adalah senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular 2007. Font yang diboldkan adalah ramalan Jeraul untuk memenangi anugerah itu nanti. Anda pula bagaimana??

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC mizal
2. Ally Iskandar
3. Aznil Nawawi (still the one)
4. Azwan Ali
5. Wahid Senario

Pengacara TV Wanita popular
1. Cheryl Samad
2. Fara Fauzana
3. Fauziah Dato Ahmad Daud
4. Raja Azura
5. Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. AC Mizal
2. Aznil Nawawi
3. FBI
4. Khairil Rashid
5. Kieran

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Fara Fauzana
3. Linda Onn
4. Nana
5. Nila Kurnia

Artis Komedi Popular
1. AC MIzal
2. Afdlin Shauki
3. Pie
4. Saiful Apek (lawak best)
5. Zul Yahya

Artis Komedi Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Kenchana Dewi ( tak pasti boleh menang ke tak. Tapi dia ni memang lawak...meenachi drama Puteri)
3. Raja Azura
4. Sharifah Shahira
5. Sheila Rusly

Artis Baru lelaki Popular
1. Bard R1
2. Dafi
3. Diddy
4. Fiq (Rock never die)
5. Kaer Azami

Artis Baru Wanita popular
1. Farah Asyikin
2. Fauziah Ghaus
3. Heliza
4. Julia Ziegler
5. Mila

Artis Berkumpulan /Duo Popular
1. Jinbara
(Otai rock)
2. Kristal
3. Misha Omar/Andy
4. Sofaz
5. Spider

Penyanyi Nasyid Popular
1. Hijjaz
2. Inteam
3. Mirwana
4. Rabbani
5. Raihan

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Arash Mohamad
3. Fahrin Ahmad
4. Jalaludin Hassan
5. Rosyam Noor

Pelakon TV Wanita Popular
1. Dynaz
2. Fasha Sandha
3. Rita Rudaini
4. Rozita Che Wan
5. Siti Shahrizah

Penyanyi lelaki Popular
1. Adam
2. Anuar Zain
3. faizal Tahir
4. Hazami
5. Mawi ( Kelab peminat dier still kuat)

Penyanyi Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Jaclyn Victor
3. Mila
4. Misha Omar
5. Dato Siti Nurhaliza

Pelakon Lelaki Filem Popular
1. Afdlin Shauki
2. Pierre Andre
3. Rosyam Noor
4. Rusdi Ramli
5. Saiful Apek

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Erra Fazira
2. Fasha Sandha
3. Maya Karin
4. Sharifah Armani
5. Vanidah Imran

Wednesday, January 23, 2008

Menjaga Hati - Yovie dan Nuno

Lirik, Kord Gitar dan mp3 lagu Menjaga Hati dari Yovie dan Nuno.

Intro: Gm – F – Eb – F (2x)

Gm – F – Eb – F
Masih tertinggal bayanganmu
Gm – F – Eb – F
Yang telah membekas di relung hatiku
Gm – F – Eb – F
Hujan tanpa henti seolah pertanda
Gm – F – Eb – Ebm
Cinta tak di sini lagi kau t’lah berpaling

Bb F Bb Gm
(*) Biarkan aku menjaga parasaan ini, oow…
Bb F Bb Gm
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri
Bb Gm
Kau menjauh aku tak ’kan jauh
Eb F Gm – F – Eb – F
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu… u… o… o…
Gm – F – Eb – F
Masih adakah cahaya rindumu
Gm – F – Eb – F
Yang dulu selalu cerminkan hatimu
Gm – F – Eb – F
Aku tak ’kan bisa menghapus dirimu
Gm – F – Eb – Ebm
Meski ku lihat kini kau di seberang sana

Kembali ke: (*)

Bb/Eb F
Reff I I: Engkau pergi aku tak ’kan pergi
Bb Gm
Kau menjauh aku tak ’kan jauh
Eb F Bb
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
Gm – F Bb
Andai akhirnya kau tak juga tak kembali
Gm – F – Eb – F…
Aku tetap sendiri menjaga hati…
C G C Am
Biarkan aku menjaga parasaan ini, oow…
C G C Am
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri
C/F G
Reff I I I: Engkau pergi aku tak ’kan pergi
C Am
Kau menjauh aku tak ’kan jauh
F G C
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
F G C Am
Biarkan aku menjaga parasaan ini, oow…
C G C Am
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri

Kembali ke: Reff I I I

Coda:
F G C
Sejujurnya aku masih mengharapkanmu
G/B Am G
Wo hooo… o…
C G/B Am G Am
Hooo… o… hooo… o…

Download Lagu

Iklan Yang Telah Diharamkan

Lokasi di dalam sebuah kedai runcit.
Apek: Itu potong zaka ada bagut ka ?
Ali : Manyak bagut..bila lu potong haa lu punya barang manyak bersih loo..
Apek: ?!! err..saya kawan ada cakap,potong zaka aaahh.. manyak ploblem..
Ali : Apa probrem ?
Apek: Manyak buang lui..lagi aahh..dia punya performance tatak bagut.. manyak cinang semputloh..
Ali : Cehh.. apek, lu apa celita.. saya suda lama potong.. tada apa problem.. bini saya manyak puas woo..
Apek: Lu mini puas sama itu potong zaka ka?
Ali : Ya la.. bila lu potong aahh.. lagi sedap maen woo.. Lu lagi lambat pancut..
Apek: ???!!! Err..lu punya 1.3 atau 1.5 ??
Ali : ??!! Woi apek cakap baik2 sikit ha.. saya punya 6 incila..
Apek: ??! Tiu nia ma.. lu jgn maen2 haa.. mana ada potong zaka 6 inci..
Ali : Cilaka apek ni..nah tengok ( bukak sluar tunjuk "burung"..)
Apek: Chee sin punya olang..gua tanya baik-baik lu tunjuk lu punya lancau..
Ali : Abis.. lu tarak percaya..saya tunjuk la..
Apek: Saya tatak tanya sama lu punya lancau.. saya tanya lu pasal itu nasional car.. potong zaka.. molo punya olang..
Ali : Aiya.. apek.. lain kali lu sebut betul2 la.. kasi susa saja.. bukan potong zaka la.. proton saga.. cinabeng btulla..

hahahahaha.. lawak bodo CNY
iklan TV / RADIO proton yg diharamkan..
slamat tawun baru ciner.. dung.. dung.. cehhh.. (",)

Makhluk Tuhan Paling Sexy - Mulan Jameela

Lirik dan mp3 lagu Makhluk Tuhan Paling Sexy nyanyian Mulan Jameela. Dulu lebih dikenali sebagai Mulan Kwok.

Otakmu sexy itu terbukti
dari caramu memikirkan aku
matamu sexy itu terbukti
dari caramu menatap aku

harus kah seperti ada di dalam penjara cintamu
bibirmu sexy
itu terbuktidari caramu cium pipiku
bibirmu sexy itu terbukti
dari caramu sebut namaku
harus kah seperti adadi dalam penjara cintamu

REFF :
kamulah makhluk Tuhan yang tercipta yang paling sexy
cuma kamu yang bisa
membuatku terus menjerit
ouww...ouww...ouww...ouww...ouww...ouww...
hatimu sexy itu terbukti
dari caramu memeluk hatiku
jantungmu sexy itu terbukti
dari caramu cemburu padaku
kamulah makhluk Tuhan paling sexy
yang paling sexy, sexy sekali

Download Lagu

Actor Heath Ledger found dead

NEW YORK (CNN) -- Actor Heath Ledger was found dead Tuesday of a possible drug overdose in a Lower Manhattan apartment, the New York Police Department said.

The Academy Award nominated actor was 28.

"Pills were found in the vicinity of the bed," police spokesman Paul Browne told CNN.

"This is being looked at as a possible overdose, but that is not confirmed yet."

The pills appeared to be over-the-counter sleeping medication, said police spokeswoman Barbara Chen.

Ledger was unresponsive when he was found by a housekeeper who had gone to wake him for an appointment with a masseuse in the Soho apartment, Browne said.

The apartment is owned by the actress Mary-Kate Olsen, The New York Times reported.

Ledger was declared dead at about 3:30 p.m., Browne said.

In 2005, the actor played Ennis Del Mar in "Brokeback Mountain," about two cowboys who had a secret relationship.

The role earned him the Oscar nomination.

Ledger was born in Perth, Australia. He has a young daughter with actress Michelle Williams, his co-star in "Brokeback Mountain."

"He was just so respected in the industry," said Kim Serafin, senior editor of In Touch Weekly.

"It's just horribly tragic. He was just a fine actor and a good person, so this is horribly sad and very unexpected."
Jeraul said : Suka tengok dia ni dalam 10 Things I hate About You. Muda lagi, baya aku jer. It really shock me to heard the devastating news this morning.... Well... condolance to the family & his fans.... he's a good actor.

Tuesday, January 22, 2008

Aku dan Dirimu - Ari Lasso ft Bunga Citra Lestari

Lirik dan mp3 lagu Aku dan Dirimu dari Ari Lasso ft. Bunga Citra Lestari. Request song by Warnnie.

Aku Dan Dirimu Lirik :-
tiba saatnya kita saling bicara
tentang perasaan yang kian menyiksa
tentang rindu yang menggebu
tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam
tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

reff:
duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
dan kini hanya ada aku dan dirimu
sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan
dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
meleburkan semua batas
antara kau dan aku, kita

repeat reff

Download Lagu

Madu - Amriz A

Layan lagu dangdut .... Madu Dangdut dari Amriz A. Ciptaan Yanto Sari. This song is good for joget...
Madu..madu... senyumnya manis semanis madu membuat hati selalu rindu...
Madu... madu orangnya manis semanis madu cinta ku suci hanya untukmu ... eeeewaaahhh.

Download Madu

AJL 22 - Fiq nyanyi Mahakarya Cinta, Ajai nyanyi Kasih Tercipta???

Hanya tinggal beberapa hari saja lagi Anugerah Juara Lagu 22 berlangsung, tetapi kini pihak penganjur terpaksa menangani masalah mencari pengganti penyanyi dua lagu yang dipertandingkan, “Mahakarya Cinta” dan “Kasih Tercipta”, yang bersaing di dalam kategori Balada.
Krisis ini timbul ekoran pengumuman bahawa penyanyi lagu-lagu tersebut, Faizal Tahir, tidak dibenarkan muncul dalam rancangan hiburan berbentuk konsert yang ditayangkan di mana-mana stesyen televisyen swasta selama tiga bulan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).
Di konsert ulangtahun 8TV Ahad lepas, Faizal membuka baju yang dipakainya ketika membuat persembahan dan menayangkan huruf ‘S' yang dicat di badannya. Pihak 8TV sendiri sebelum ini telah menghukum Faizal dengan memberinya amaran keras serta mengarahkan beliau melakukan khidmat masyarakat selama enam bulan. Penyanyi yang baru muncul dengan album solonya yang pertama itu juga telah meminta maaf secara terbuka.
Apabila ditanya mengenai pencarian pengganti Faizal,pengurus besar jabatan hiburan, sukan dan rekreasi TV3, Azhar Borhan memberitahu gua.com.my: “Pihak kami telah pun memaklumkan kedua-dua komposer terlibat, Audi Mok (“Mahakarya Cinta”) dan Ajai (“KasihTercipta”) mengenai situasi ini dan berbincang dengan mereka tentang siapa yang mereka mahukan sebagai pangganti Faizal. Merekalah yang berhak membuat keputusan tersebut.”
Sementara itu apabila dihubungi pihak gua.com.my, Audi melahirkan rasa kecewa beliau dengan apa yang telah terjadi. “Lagu tersebut memang dicipta khas untuk Faizal. So it will always be his song. Harapan saya, siapa saja yang dipilih untuk menyanyikan“Mahakarya Cinta” pada malam tersebut akan dapat memberikan intepretasi tersendiri yang tak kurang hebatnya.”
Setakat ini, gua.com.my ada terdengar desas-desus yang Fiq Mentor akan menggantikan Faizal untuk lagu “Mahakarya Cinta”, sementara Ajai berkemungkinan besar menyanyikan sendiri lagu “Kasih Tercipta”.
Sumber dari gua.com.my

Monday, January 21, 2008

Dokter Cinta - Dewi Dewi

Lirik dan mp3 Lagu Dokter Cinta dari Dewi Dewi

Lirik Dokter Cinta

mama tolonglah aku sedang bingung
pusing kepalaku memikirkan dia
aku yg selalu terus disakitinya

dia tak tampan, tak juga rupawan
dia tak juga bergelimang harta
oh tapi mengapa gayanya seperti superstar

reff:
mama, mama, mama
tolonglah aku yg sedang bingung
kurasakan virus2 cinta
kubutuh dokter cinta

papa, papa, papa
inikah yg dinamakan cinta
mengapa sakit yg kurasakan
kubutuh dokter cinta

oh mengapa ini harus terjadi
kepada aku yg mencintaimu
oh celaka jika lelaki
seperti kamu sudah tak setia

oh mengapa ini harus terjadi
kepada aku yg mencintaimu
oh celaka jika lelaki
seperti kamu sudah tak setia

repeat reff

oh papa tolonglah aku
laki-laki yg seperti apa lagi
yg begini saja sudah menyakitkan hati

oh mama tolonglah aku
perempuan mana yg tak sakit hati
biar sang kekasih tak jadi kekasih hati

repeat reff

Download Lagu

Congrats Lee Chong Wei.

LEE Chong Wei stormed to the Malaysia Open singles title yesterday at Putra Stadium to make amends for his failure at last year's World Championships.

Chong Wei, slammed for his lost to Indonesia's Sony Dwi Kuncoro in the third round of the World Championships, this time played it smart against South Korean's Lee Hyun-Il to win 21-15, 11-21, 21-17.

"The World Championships defeat was a blessing in disguise as I started winning again after that. Also, I am happy that the Putra Stadium jinx has come to an end," said an elated and relieved Chong Wei after the match.

With yesterday's win, Chong Wei continues his affair with the Malaysia Open. He reached the final for the first time in 2003, then completed a hat-trick of titles between 2004 and 2006, and yesterday clinched his fourth in the presence of deputy prime minister Datuk Seri Najib Razak and his wife Datin Seri Rosmah Mansor.

A relaxed Chong Wei was never in trouble as he led all the way to seal the first game 21-15.

As is often the case, Hyun-Il began his customary fightback and an over-excited opponent helped his cause.

The Korean crept to a 8-4 lead and Chong Wei was forced to play catch-up but Hyun-Il, showing a variety of strokes, raced on to a 21-11 win to set up a cracking decider. Chong Wei, realising that patience was the only way to subdue his opponent, engaged the Korean in long rallies and it paid off as he went into full flow to win 21-17.

"I never really expected to win after playing with a fever from the first day but it is good to win the Malaysia Open for a fourth time," said Chong Wei.

Hyun-Il said unforced errors in the third game had cost him dearly.

"If I had cut down on those mistakes, I could have won," said Hyun-Il.

No One - Alicia Keys

Lyrics and Mp3 No One - Alicia Keys

( Alicia Keys)
oh... oh oh oh oh oh
oh oh oh oh oh...
oh oh oh oh
oh oh oh oh oh....

I just want you close
Where you can stay forever
You can be sure
That it will only get better

You and me together
Through the days and nights
I don't worry 'cause
Everything's going to be alright
People keep talking they can say what they like
But all i know is everything's going to be alright

No one, no one, no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you, you, you
Can get in the way of what I feel for you

(Junior Reid)
none of them can love me
like you do
your feelings for me
is not you
better love me
they cant come
between me and you
yes you always around
you're the one
to wear my crown
I know you love me
I know you'll never let me down
woman you are so blessed
you never worry or stress

you're my empress
me and you together

(Alicia Keys)
When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

You and me together
Through the days and nights
I don't worry 'cause
Everything's going to be alright
People keep talking they can say what they like
But all i know is everything's going to be alright

No one, no one, no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you, you, you
Can get in the way of what I feel

I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try try to divide something so real
So till the end of time I'm telling you there is no one

No one, no one, no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you

oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh
oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh

(Junior Reid)
none of them na love
them na love me like you
Download Song

Ah Moi Chantek - Hujan

Lirik dan mp3 lagu Ah Moi Chantek dari kumpulan Hujan.


Ah Moi Chantek Lirik :-
ah moi chantek
kau lah gadis rupawan
ah moi chantek
lain dari yang lain

ku tunggu selalu
kehadiran mu suatu yang baru

pergi aku, pergi aku buat sementara
engkau yg selalu menunggu, menunggu hampir setiap masa

ahmoi chantek
ku ingat kau selalu
ahmoi chantek
ku perlu belaian mu

ku tunggu selalu
kehadiran mu suatu yang baru

pergi aku, pergi aku buat sementara
engkau yg selalu menunggu, menunggu hampir setiap masa

Download Lagu

Friday, January 18, 2008

My Trip to Labuan

video

My trip to Labuan 11-14 January 2008. Video kat atas, aku ngan bos aku scuba diving kat area sekitar Pulau Labuan.

11 Januari 2008
12.35 tgh, naik flight dari airport Kuching ke Miri. Sampai di Miri dalam pukul 1.20 tgh. Flight untuk ke Labuan pula di tempah pada pukul 5 ptg. So kami bertiga plan nak makan dulu di bandar Miri sambil round2 bandar Miri. Sempatlah jugak singgah Boulevard Shopping Complex kat situ. Pukul 4.15 kami bertolak ke Airport Miri. Kami sampai di Labuan dalam pukul 5 lebih. Terus jer naik teksi untuk Check in kat Hotel Victoria. Tambang Rm 8.80 jer.

Pemandangan dari bilik Hotel aku.
12 January 2008.
7.30 pagi, kami breakfast kat kedai ngan hotel, malas nak jalan jauh. Selesai breakfast, kami terus naik teksi untuk ke Gropoint Fisheries. Ingatkan jauh tempat tu... rupe2nya dekat jer, siot tol. Hari pertama diving memang memenatkan. Dengan 9 kali dive, badan aku terus rasa semacam. Bayangkan Pulau Kuraman, Rusukan Besar, Rusukan Kecil, Pulau Burong dan area dekat ngan mainland Labuan kami scuba. Dengan setiap satu pulau kami buat 2 dive (lain kawasan). Mana tak penat badan aku. Kaki pun sikit lagi nak kram..
Walaupun penat... sempat gak bagi signal Ok kat cameraman.... huhuhuhuh...Kami selesai kerja dalam pukul 5.30 petang. Balik tak terasa sangat letih sebab dapat tengok pemandangan indah di sekitar Pantai Labuan dari laut (dalam bot). Pukul 7.30 malam kami pegi makan kat kedai mamak.. kalau tak silap aku nama kedai tu Aladdin Cafe. Balik terus tido...penat gilos.
Gambar atas, Pulau Kuraman, Rusukan Besar dan Rusukan Kecil dari udara. Sempat gak amek gambo dalam Mas Wings.
13 Januari 2008
Hari ni lambat sikit kami scuba diving. Sebab cuaca tak mengizinkan. Hujan lebat sejak dari pukul 4 pagi lagi. Pukul 9.30 , hujan rintis2.. so agak2 dapatlah buat keja. Kami bertolak dari Gropoint Fisheries ke Pulau Papan dan Pulau Daat dalam pukul 10 lebih. Hari ni tak banyak dapat buat dive, disamping hujan yang lebat (dalam air tak de rasa hujan pun heheheh), berangin disamping ombak yang kuat beralun menyusahkan sikit kami nak menyelam.
Waktu balik hari tu dalam pukul 4 petang. Sampai jer di Jeti, ada kawan, orang Labuan yang jemput kami. Dulu dia pernah belajar kat Sarawak. Dia ni lah yang bawak kami jalan-jalan sekitar pulau Labuan. Habis kami pusing seluruh Pulau Labuan... lagipun pulau ni pula bukannya besar sangatkan. Gambar atas ni namanya Chimney.. salah satu tempat wajib singgah di Labuan.
Yang diatas ni pun salah satu tempat wajib singgah... WWII Memorial... adalah jugak nama-nama askar Australian ngan askar India di tulis namanya di atas batu-batu putih tu. Ada ribu-ribu gak semuanya.
Yang ni pulak dekat Surrender Point. Tempat Askar Jepun menyerah diri. Batu besar ni didatangkan khas dari Negara Jepun. Banyak awek lepak kat area ni heheheh. Lain-lain tempat yang kami singgah ialah di Kampung Air Patau-Patau, Pantai Manikar (cantik pantai ni), Taman Burung, Water Sport Complex dan lain-lain lagi. Cuma terkilan sikit sebab tak dapat singgah kat Membidai, tempat aku duduk tahun 1992 dulu.. Malam nya pula , kami jalan-jalan plak ke Financial Park. Jalan kaki jer dari Hotel. Nak tengok shopping kompleks kat situ... Tak ramai orang kat sini.. maklumlah penduduk kat sini pun bukannya ramai. Agak-agak 10% jer dari penduduk Kuching.
14 Januari 2008
Bangun lambat sikit hari ni. Sebab takder keja. Lagi pun flight ke Miri pukul 12.30. Kami breakfast pagi tu kat Restoran Malindo. Boleh tahan gaklah restoran ni. Berdepan ngan Hotel Pulau Labuan yang dah tak berfungsi lagi. Dulu Hotel nilah yang paling hebat zaman aku duduk kat sana dulu. Sempat singgah kat kedai-kedai menjual barang tanpa cukai. Kalau nak gi Labuanni nak beli rokok, perfume ngan arak memang murahlah... tapi barang lain mahal plak... Mungkin pasal banyak jugak barang datang dari Kota Kinabalu. Sikit jer barang aku yang dibeli. Al maklumlah belum dapat gaji...

Aku sampai kat Kuching pukul 3 lebih.... macam memula aku datang gaklah flight dia. Labuan-Miri-Kuching.

The Contender Asia (Begin 16 Jan 2008, 9 pm at Channel AXN)


Welcome to The Contender Asia where 16 of the world’s best fighters representing 12 different countries come together in Singapore will compete to become The Contender. The form of martial art chosen? Muay Thai Boxing, an 8-point contact fight that tests the mind, body, heart and spirit and originates from Thailand. We see a montage of all the contestants, all of who are winners and champions, but who will become the ultimate Contender?
The Contender Kembali lagi di Channel AXN. Kali ini diadakan di Singapore, dan bukan lagi ke arah boxing sahaja, bahkan ianya bertambah menjadi Muay Thai (Kaki, siku,lutut paha menjadi senjata). Dan disebabkan format yang telah berubah, maka terciptalah musim The Contender Asia dari producer reality tv terkenal Mark Burnett. . Siapa pilihan anda untuk menjadi juara kali ini.....

Episod Pertama:
16 peserta dibahagi kepada 2 team. Team Tiger King (merah) dan Team Wild Boars (Biru). Team Wildboar memenangi acara berpasukan dan layak memilih siapa petanding dari pihak Team Tiger King.
Naruepol (Thailand) team Wildboar memilih Trevor (Kanada) Tiger King sebagai pesaing pertama. Naruepol membawa kemenangan pertama kepada team Wildboar apabila berjaya menewaskan Trevor.


The Fighters
Alain Sylvestre ( Kanada), Bruce Macfie "Precher"(Australia), Briton David (England), Dzhabar Askerov (Russia), James Martinez (Honolulu, Hawaii), John Wayne Parr (Australia), Naruepol Fairtex (Thailand), Jose Pitu Sans (Spain), Rafik Bakkouri (France), Sean Wright (Scotland), Soren Mongkontong (Australia), Trevor Smandych (Kanada), Yodsaenklai ‘The Hero’ (Thailand), Joakim Karlsson (Sweden), Kim Khan Zaki ‘Zig Zach’ (Singapore), Zidov Dominik (Switzerland).

Thursday, January 17, 2008

Bukan Rayuan Gombal - Judika

Lirik dan Mp3 lagu Bukan Rayuan Gombal dari Judika. Enjoyz da song..... sempoiiii...

Judika - Bukan Rayuan Gombal

Duhai kekasih pujaan yang selalu di hati
Aku menunggumu
Engkau gadis yang selalu hadir dalam mimpiku
Di setiap tidurku

Dengarkanlah aku cinta
Ingin aku
Selalu menjaga dirimu
Menemani di setiap waktu

Dengarlah sayangku
Tiada yang lain saat ini
Engkaulah yang ada di hati

Duhai kekasihku hanyalah dirimu yang kumau
Tiada yang lain di hati
Selamanya hanya dirimu

Dengarlah puisi yang akan aku berikan
Ungkapan hatiku
Tiada yang lain yang bisa keberikan
Hanyalah cintaku

Aku ingin menemani harimu
Yang mencoba mengisi rasa kesepian di hatimu
Sampai nanti hanya selalu namamu
Selalu namamu yang ada di lubuk hatiku

Download Lagu

Seloka Ustaz Hj. Akil

Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT.
Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat.
Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat.
Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat. Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat. Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat. Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat. Apabila permusuhan tersekat,
pembangunan pun meningkat. Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat.
TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat, kemajuan menjadi pesat, kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat. Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat. Apabila
tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat, KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat. Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat. Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat. Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat.
Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat. Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat. Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat. Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat.
Semua nak tunjuk kuat. Bila berjudi, percaya unsur kurafat. Tapi hidup pula yang melarat.
Tali kasut dah tak berikat. Rambut pun jarang sikat. Yang perempuan, pakai mini sekerat.
Suka pakai baju ketat. Suka sangat menunjukkan pusat. Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat. Pakai pulak yang singkat-singkat. Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.
Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat.
Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat.
Duduk jauh berkirim surat .
Bila berjumpa, tangan berjabat..
Kemudian pakat lawan peluk siapa erat.
Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.
Usah peduli agama dan adat.
Usah takut Allah dan malaikat.
Yang penting apa kita nak buat?
Kita 'bukti' lah kita buat.
Akhirnya perut kempis dah jadi bulat.
Apabila perut kempis dah jadi bulat, maka lahirlah
pula anak-anak yang tak cukup sifat..
Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di
merata tempat.
MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT.
Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.
Habis manusia telah tersesat.
Inilah dia fenomena masyarakat.
Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat,
Marilah kita pakat mengingat,
Bahawa dunia hari ini makin singkat,
Esok atau lusa mungkin kiamat,
Sampai masa kita semua akan berangkat! .
Berangkat menuju ke negeri akhirat.
Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat.
Masa tu, sindri mau ingat.
Umur mu banyak mana mu buat ibadat...?
Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...?
Harta benda anta, dari mana anta dapat...?
Ilmu anta, adakah anta manafaat...?
Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera
meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat.
(Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil Hayy Rawa.)
Sebarkanlah ini kepada ahli keluarga, saudara-mara, rakan-rakan dan sahabat handai kita agar masyarakat kita akan menjadi sebuah masyarakat yang bukan sahaja maju dari segi duniawi malah ukhrawi. Insya-Allah. ..
Allahhuakbar! Allahhuakbar! Allahhuakbar! )

Bila Aku Sudah Tiada - Hujan

Lirik dan mp3 lagu Bila Aku Sudah Tiada dari Band Hujan. Vocal budak Miri woooo....

Hujan - Bila Aku Sudah Tiada

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya…

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya

Takkan terduga
Jika saat ni
Tuhan tentukan
Aku lah orangnya

Gelak tawa tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika
Kita mampu hidup selamanya…

Download Lagu

Wednesday, January 16, 2008

Anak sapo lah ni




Tuesday, January 15, 2008

Betul ker ni gambo Anak Pontianak?

Betol ker ni gambo anak pontianak. Kredit to Fuiyoh.blogspot.com for all pics.

KUALA LUMPUR: “Bukan saya, itu perbuatan orang yang dengki dengan saya,” kata Zarina An-Julie, pelakon baru yang kini popular dengan drama bersiri berunsur seram, Anak Pontianak, mengulas penyebaran gambar bogel menyerupainya melakukan hubungan seks dengan seorang lelaki melalui telefon bimbit dan laman web.

Pelakon berusia 21 tahun yang dikenali dengan panggilan Anju itu mendakwa gambar terbabit dihasilkan melalui teknik pertindihan imej.

“Gambar itu bukan saya...sebenarnya sudah tiga kejadian membabitkan gambar menyerupai saya beraksi lucah.

“Semuanya menggunakan teknik sama iaitu meletakkan wajah seseorang di badan orang lain dan mengatakan itu adalah saya,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Anju yang mulanya tergamam apabila dimaklumkan mengenai hal itu kembali tenang selepas melihat gambar terbabit.
Dia difahamkan terlalu banyak gambar bogel menyerupainya beraksi lucah disebarkan melalui laman web dan telefon bimbit.




“Malah saya dan rakan tergelak apabila melihat gambar itu, sebab itu bukan saya dan mungkin ada pihak cuba mengambil kesempatan,” katanya.
Katanya, gambar itu jelas tidak menunjukkan sifat fizikalnya seperti tanda lahir atau tahi lalat.
“Tahi lalat dan tanda lahir yang sepatutnya ada tetapi tiada dalam gambar terbabit. Itu dengan jelas serta sah bukan gambar saya.
“Saya juga tidak mengenali lelaki dalam gambar itu, entah siapa,” katanya.
Kata Anju, dia sudah berbincang dengan pengarah drama Anak Pontianak, Ibrahim Alias yang menasihatinya membuat laporan polis jika isu gambar terbabit menjadi lebih buruk.

Ditanya sama ada dia takut berhadapan dengan peminat atau orang ramai, pelakon remaja itu berkata, dia tidak gentar berikutan tidak bersalah.

“Buat apa saya nak takut, itu bukan saya dan hanya orang yang bersalah yang takut. Itu perkara yang perlu dihadapi artis...sebelum ini ada beberapa artis lain menjadi mangsa seperti itu,” katanya.

Anju berkata, keluarganya juga sudah dimaklumkan, malah mereka sudah lali dengan isu kontroversi membabitkannya dan tidak percaya dengan ‘mulut’ orang.

Bantu Cari Sharlinie

hantujeraul blogspot prihatin....
Sharlinie Mohd. Nashar, 5, dilaporkan hilang ketika bermain bersama kakaknya di padang permainan yang terletak kira-kira 200 meter dari rumahnya di No. 29, Jalan PJS2C/11N, Taman Medan, Petaling Jaya.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, mangsa diculik kira-kira pukul 11.30 pagi. Ketika itu mangsa sedang leka bermain bersama kakaknya, Sharliena yang berusia lapan tahun.

Menurut beliau, ketika hilang, mangsa yang mempunyai tiga adik-beradik memakai baju-T dan skirt berwarna biru muda serta selipar warna merah jambu.

Diharap sahabat yang mempunyai apa apa maklumat berkaitan, segera menghubungi balai polis yang berhampiran ataupun talian yang berikut :-

* Polis - 03 79662222 / 999

* En Nashar (Bapa) - 016 2709096 / 016 2583450

Free Mp3 lagu Aku Tak Mau Sendiri dan Mengapa Harus Terjadi dari Bunga Citra Lestari. This mp3 is for promotion only, please buy the original CD.


Aku Tak Mau Sendiri Download

Mengapa Harus Terjadi Download

Malaysia,Singapura,Filipina...Negara Paling Banyak Guna SMS Di Dunia.

WARGA Singapura menghantar sekitar 12 bilion khidmat pesanan ringkas (SMS) sepanjang tahun lalu - menjadikan negara ini antara negara yang paling banyak menghantar SMS.

Malah, Singapura mengalahkan negara yang mempunyai lebih ramai penduduk, seperti Thailand dan Australia.

Secara purata, setiap pengguna telefon bimbit di sini menghantar 209 SMS, melebihi rakyat Amerika Syarikat, yang menghantar 64 SMS, dan Britain, dengan 57 SMS.

Namun, Singapura menduduk tempat ketiga. Filipina berada di tangga teratas dengan 846 SMS, sementara Malaysia di tempat kedua dengan 210 SMS.

Negara-negara seperti China dan Indonesia mempunyai kadar SMS tinggi, secara purata 1,500 SMS sebulan, kerana kadar pemilikan telefon bimbit tinggi di negara-negara tersebut.

Kadar SMS yang tinggi di Singapura tidak mengejutkan kerana kadar penembusan (penetration) telefon bimbit mencapai 16 peratus pada tahun lalu.

Kadar ini menunjukkan hampir setiap warga Singapura memiliki telefon bimbit.

Sekitar 65 peratus warga Malaysia memiliki telefon bimbit, sementara hampir separuh warga Thailand mempunyai telefon bimbit.

Kadar bayaran menghantar SMS pula agak murah di sini, lima sen bagi setiap SMS.

Kadar harga yang rendah itu mejadikan SMS popular di kalangan remaja, ujar pengasas bersama khidmat tanpa wayar BuzzCity, Dr Lai Kok Fung.

Menurut beliau, di negara-negara Eropah, seperti di Jerman, kadar bayaran bagi menghantar SMS adalah 20 sen euro (42 sen).

Malah khidmat telekomunikasi di sini juga menawarkan SMS percuma dalam pakej bulanan - sehingga 2,000 SMS percuma setiap bulan.

Seorang pakar psikologi setempat, Daniel Koh, berkata kehidupan yang sibuk menjadikan SMS popular.

'SMS cepat dan kita boleh menggunakan kekata pendek dan tidak perlu bercakap terlalu lama. Orang ramai boleh juga menghantar SMS semasa bekerja,' ujar Koh.

Seorang pelajar, Andrew Teo, 21 tahun, mempunyai alasan tersendiri untuk menggunakan SMS.

'Saya agak gagap apabila bercakap menerusi telefon. Saya mengelak daripada berbual dan lebih banyak menggunakan SMS,' ujar beliau

Sekadar Informasi untuk kita kongsi bersama...untuk members yg aku selalu SMS...sorry sejak kebelakangan ni aku kurenggg ckit ...credit tak mengizinkan Thanks!

Ingat Kamu - Maia / Ratu

Lirik dan Mp3 Ingat Kamu single terbaru Maia Ratu.

Ingat Kamu
Apakah Ini Namanya Cinta
Begitu Membingungkan
Aku Ini Sedang Jatuh Cinta
Kutanyakan Mengapa Hatiku Resah
Hatiku Gundah Semuanya Jadi Serba Salah

Aku Mau Makan Kuingat Kamu
Aku Sedang Sedih Juga Ingat Kamu
Aku Sedang Bosan Kuingat Kamu
Ooo Cinta Inikah Benar Ku Jatuh
Jatuh Cinta ...

Semua Tertawa Lihat Tingkahku
Menjadi Tak Menentu
Ini Salah Begitu Pun Salah
Kutanyakan Mengapa

Hatiku Resah, Hatiku Gundah
Semuanya Jadi Serba Salah

Aku Mau Makan Kuingat Kamu
Aku Mau Tidur Kuingat Kamu
Aku Mau Pergi Kuingat Kamu
Ooo Cinta Mengapa Semua Serba Kamu

Aku Sedang Bingung Kuingat Kamu
Aku Sedang Sedih Kuingat Kamu
Aku Sedang Bosan Kuingat Kamu
Ooo Cinta Inikah Bila Ku Jatuh
Jatuh Cinta...

Apakah Ini Namanya Cinta
Begitu Membingungkan

Download Lagu

Jeraul is back..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Jeraul baru jer balik dari outstation di Labuan semalam. Badan pun masih penat gak ni, tapi still masih mencari entry terbaru untuk blog ni. Lepas jer jeraul upload gambar trip ke Labuan kat fotopages nanti, jeraul akan terus buat entry about my trip in Labuan.
Labuan skang ni dah banyak berubah sejak Jeraul meninggalkan pulau ini 15 tahun yang lalu (since 1992). SK Pekan 1 tempat jeraul sekolah dulupun dah agak moden sekarang berbanding dahulu.
Keenam-enam pulau yang ada di Labuan seperti, Pulau Kuraman, Rusukan Besar, Rusukan Kecil, Pulau Burong, Pulau Daat dan Pulau Papan sudah Jeraul selami. Dalam masa 2 hari Sabtu dan Ahad, Jeraul dah buat sebanyak 12 kali aktiviti menyelam scuba di area pulau-pulau tersebut. Apa-apa pun cerita pasal trip di Labuan ini nanti akan menyusul kemudian.... Saya nak tido dulu....

Wednesday, January 09, 2008

Salam Maal Hijrah (Awal Muharram) 1429

Salam Maal Hijrah buat semua pengunjung hantujeraul blogspot. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

MAAL HIJRAH

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Tuesday, January 08, 2008

5:19 - Matt Wertz

Song requested via shoutbox hantujeraul blogspot from mum_my. Here is the lyrics and mp3, 5:19 from Matt Wertz.

5:19 - Matt Wertz

i'd be lying through my teeth
if i told you that i'm ok
july came i thought i had it all together til you said i need some space
truth be told its so hard to wait

one eye on the clock
and one on the phone
its 5:19 i'm feeling alone
if i could talk to you
i'd want you to know,
i'm holding loose
i aint letting go

we both know that i could think myself dizzy
right now i'm spinning around
you just said baby dont worry
but i just miss you right now
i said, i miss you right now

one eye on the clock
and one on the phone
its 5:19 i'm feeling alone
if i could talk to you
i'd want you to know,
i'm holding loose but aint letting go

baby take all the time you need
cause i just want you to know
i'll be here, waiting...

with one eye on the clock
and one on the phone
its 5:19 i'm feeling alone
if i could talk to you
i'd want you to know,
i'm holding loose but aint letting go

one eye on the clock
and one on the phone
its 5:19 i'm feeling alone
and if i could talk to you
i'd want you to know,
i'm holding loose but aint letting go

aint letting go...

Download Song

Kejutan Akademi Fantasia 6

Akademi Fantasia memberikan "kejutan" pertama dengan mengumumkan bahawa penyertaan kini terbuka kepada warganegara Malaysia yang berusia 18 hingga 45 tahun. Melalui perubahan elemen ini, kami ingin menggalakkan orang ramai dari semua lapisan masyarakat untuk menyertai Akademi Fantasia kerana "bakat tidak mengenal usia". Aisehhh... naper samapi 45 jer, nape tak buat sampai umur 75.. bleh tengok mak, pak, datuk nenek orang terkinja-kinja menari mengangkang buat tarian menuju puncak tu...huhuhuhuhu...

Kejutan kedua pula ialah Pengetua Akademi Fantasia 2, Ramli MS kembali menerajui kerusi panas tersebut untuk musim keenam. Apakah perubahan yang akan dibawa oleh Ramli MS ? Setelah memberikan pendidikan yang masih lagi diingati sehingga kini, tahap profesionalisme Akademi Fantasia bakal diuji dan dinilai penonton sekali lagi di bawah kepimpinan beliau.

Beliau akan mengikuti sesi ujibakat untuk melihat sendiri bakat yang masih ada di seluruh Malaysia. Menariknya di musim ini beliau turut berpeluang untuk memilih sendiri tenaga akademik yang akan bekerjasama dengannya apabila proses pengajian bermula.

Pastinya spekulasi barisan tenaga pengajar akan bermula tidak lama lagi untuk melihat siapakah tulang belakang Ramli MS yang layak untuk bergandingan dengannya.

Senarai Tarikh & Lokasi Ujibakat
12 & 13 Januari
ASTRO Bukit Jalil

17 - 20 Januari
Kompleks Asia City, Kota Kinabalu

17 - 20 Januari
Crowne Plaze Riverside, Kuching

26 - 27 Januari
Gurney Hotel, Penang

26 - 27 Januari
Kompleks Mawar, Johor Bahru

2 & 3 Februari
ASTRO Bukit Jalil

Senarai Lagu Ujibakat
Peserta Wanita
Persis Mutiara - Mila AF5
Rindu Merindu - Fauziah Idris
Jika Kau Kekasih - Linda Nanuwil
Ya Atau Tidak - Erra Fazira
Salam Untuk Kekasih - Nadia
Setiaku Korbankan - Fauziah Latiff
Unfaithful - Rihanna
Menaruh Harapan - Zaiton Sameon
Akhirnya Kini Pasti - Anita Sarawak
Pastikan - Siti Nurhaliza

Peserta Lelaki
Langit Biru - Mawi
Fantasia Bulan Madu - Amy Search
Kasihnya Laila - Jinbara
Joget Angan Tan Sudah - Jay Jay
It's Gonna Be Me - NSync
Izinku Pergi - Kaer
La Camisa Negra - Juanes
Kisah Kau Dan Aku - Alleycats
Ku Juga Mencintamu - Saiful
Azura - Jamal Abdillah

Monday, January 07, 2008

Minyak Masak Kehabisan Stok??

Pelik tapi benar.
Malaysia negara pengeluar minyak kelapa sawit terbesar di dunia kehabisan minyak masak? Minyak masak hampir semua tempat di Semenanjung Malaysia tidak dijual di kedai-kedai runcit, pasaraya-pasaraya besar atau kecil sejak minggu lepas lagi.

Apa nak jadi ni?

Menurut Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Mohd. Shafie Apdal minyak masak sengaja di catu, dihadkan beli 5 kilogram sahaja seorang. Alasannya mengapa berlaku kekurangan minyak masak ialah:

i. Pengguna industri yang beli minyak masak yang disubsidi gomen dan dibungkus dalam paket-paket kecil.

ii. Masalah penyeludupan.

iii. Keperluan bertambah kerana bilangan penduduk bertambah.

Masalahnya di Johor Bahru dan dipercayai banyak negeri di Malaysia langsung tiada stok. Nak beli 5 kilogram apa? Bagaimana pula kalau ada anak 10 orang beli seorang 5 kilo?

Fenomena ini membimbangkan bukan sahaja peniaga-peniaga sektor makanan malah suri rumah. Nampaknya terpaksalah menggunakan alternatif lain seperti minyak masak soya, jagung dan sebagainya untuk menumis. Bagaimana pula nasib penjual goreng pisang?

Pokok kelapa sawit yang beratus-ratus hektar di Felda seluruh negara dan kampung-kampung nampaknya tidak dapat menampung stok untuk penduduk Malaysia. Lucunya...

Cinta Dalam Hati - Ungu

Request song via email by pink_lady81. Cinta Dalam Hati - Ungu. Enjoyz...
Lirik dan mp3 Cinta Dalam Hati - Ungu

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

reff:
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

repeat reff
Download Lagu

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor a.k.a The Mummy 3

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor a.k.a The Mummy 3

Plot
Brendan Fraser returns as explorer Rick O'Connell to combat the resurrected Qin Emperor (Jet Li) in an epic that races from the catacombs of ancient China high into the frigid Himalayas. Rick is joined in this all-new adventure by son Alex (newcomer Luke Ford), wife Evelyn (Maria Bello) and her brother, Jonathan (John Hannah). And this time, the O’Connells must stop a mummy awoken from a 2,000-year-old curse who threatens to plunge the world into his merciless, unending service.

Doomed by a double-crossing sorceress (Michelle Yeoh) to spend eternity in suspended animation, China's ruthless Dragon Emperor and his 10,000 warriors have laid forgotten for eons, entombed in clay as a vast, silent terra cotta army. But when dashing adventurer Alex O'Connell is tricked into awakening the ruler from eternal slumber, the reckless young archaeologist must seek the help of the only people who know more than he does about taking down the undead: his parents.

As the monarch roars back to life, our heroes find his quest for world domination has only intensified over the millennia. Striding the Far East with unimaginable supernatural powers, the Emperor Mummy will rouse his legion as an unstoppable, otherworldly force...unless the O’Connells can stop him first.

Cast
Brendan Fraser as Richard "Rick" O'Connell
Jet Li as Emperor Qin Shi Huang
Maria Bello as Evelyn Carnahan-O'Connell
Michelle Yeoh as Zi Yuan
John Hannah as Jonathan Carnahan
Luke Ford as Alex O'Connell
Isabella Leong as Lin
Russell Wong as Ming Guo
Albert Kwan as Chu Wah
Tian Liang as Eunuch
Anthony Wong Chau Sang as General Yang
Production
In November 2001, director Stephen Sommers, who directed the previous Mummy films, said about directing a third Mummy film, "There's a demand for it, but most of the gang would only be up for it again if we could find a way to make it bigger and better."In May 2004, Sommers expressed his doubts about having the energy to make a third Mummy, though the cast of previous films had expressed interest in returning.In December 2005, a review of a script written by Alfred Gough and Miles Millar was about a Chinese mummy (China's first emperor, Qin Shi Huang), who wants to take over the world with his army of accursed warriors in 1940.

In March 2006, actor Oded Fehr said Sommers had told him a third film was in development and being written, with only Brendan Fraser and Rachel Weisz's characters returning for the sequel. The following September, director Joe Johnston was offered the helm by Universal Pictures, who hoped to start filming early in 2007. Later in the month, actress Rachel Weisz expressed interest in reprising her role.

In January 2007, Universal announced that Stephen Sommers, director of the first two Mummy films would not be attached to direct the third film. It was then announced that Universal entered talks with director Rob Cohen to take the helm from Sommers as the director of the third Mummy which is to be released by 2008. Later in the month, the story was revealed to center around Brendan Fraser's and Rachel Weisz's characters, as well as their now grown-up son. Negotiations with the actors are in progress. In February, casting began for the role of Alex O'Connell, the son of Fraser and Weisz's characters initially introduced as an 8-year-old in The Mummy Returns. In addition, the character of Jonathan, Evy's brother and previously portrayed by John Hannah, will return for the sequel. Also in February, director Rob Cohen mentioned that Jet Li and Michelle Yeoh will star in the movie although the official confirmation was not published until May.

In April, actor Brendan Fraser re-joined the cast for The Mummy 3, though actress Rachel Weisz would not be re-joining. The film will be shot in Montreal and China. The movie was reported to be titled The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor. In April, actor Luke Ford was cast as Alex O'Connell, and in May, actress Maria Bello was cast to replace Weisz in the role of Evelyn.

Jeraul said : Filem mesti tengok tahun ni.... suka sangat cerita The Mummy ngan Mummy Return dulu...

Advertlets Problems???


Iklan ads Advertlets ada masalah dalaman. Pagi tadi aku cuba buka direct link ke blog aku yang menggunakan khidmat Adverlets ni akan kuar terus side seperti gambar diatas. Bagi sesapa yang ada masalah seperti diatas, cepat-cepat lah pegi buang html code Advertlet yang ada kat blog korang secepat mungkin. Sebelum blogger blocked korang punya profile.
Di atas kecuaian Advertlets sendiri, terbukti Nuffnang lebih baik drp diorang
banyak la Advertlets kena buat sekarang utk gain balik kepercayaan para pengiklan & bloggers.
Petikan dari Low YAT
While Josh Lim was busy talking to The Star about transforming Malaysia into an animation hub, someone over at his company, Josh Lim and Associates, conveniently forgot to renew the domain name for their much publicized Advertlets blog advertising system.

The inconvenience to the masses was that since Advertlets uses a javascript implementation to publish their ads (the code is part of the page for those who don't speak geek), all the sites that had the Advertlets code also became inaccessible or were redirected to a domain expired page. There are about two hundred blog entries about the boo-boo according to technorati. (sorry we're not putting up the blog links because the last time we did, it caused the particular blog to get shutdown for using too much bandwidth!)
The domain name has already been renewed, but only for a year. We'll probably have a similar entry again next year. What we don't seem to understand is the domain would only cost around USD10 at most to renew a year, why not just renew it for 10 years and save everyone the trouble?

Cinta Arjuna - Aliff Aziz

Lirik dan mp3 Cinta Arjuna - Aliff Aziz

Cinta Arjuna

Ku peluk indah manisnya cinta,
Semuanya terasa indah,
Bagai di alam cerita cinta,
Hadir bahagia selama-lama

Katamu kekasih yang sedang kita alami,
Takkan kekal ‘tuk selamanya
Mengapa kekasih,
Tiada kau percaya,
Kebenaran cerita kita
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri

Katamu kekasih yang sedang kita alami,
Takkan kekal ‘tuk selamanya
Mengapa kekasih,
Tiada kau percaya,
Kebenaran cerita kita
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri

Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri
Ooooh… Percayalah bidadari…..

Download Lagu

Akademi Fantasia Kembali!!!

Akademi Fantasia kembali lagi. Tarikh nya masih rahsia, cuma yang pasti, Akademi Fantasia musim ke 6 akan muncul di kaca tv tidak lama lagi. Spekulasi siapakah pengganti Aznil sebagai pengacara sensasi Akademi Fantasia 6 juga sudah terjawab, di mana Ac Mizal dan Sarimah diberi tugas sebagai pengacara baru acara tersebut.

AC Mizal, Sarimah ganti Aznil pengacara Akademi Fantasia Oleh NOR FADZILAH BAHARUDIN

KUALA LUMPUR 6 Jan. – Bukan satu tapi dua pengacara sekali gus akan menggantikan Aznil Nawawi sebagai pengacara program realiti televisyen popular, Akademi Fantasia musim ke-6 (AF6).
Menurut sumber-sumber industri, dua nama yang bakal menerajui AF6 yang akan ke udara di Astro Ria tidak lama lagi ialah AC Mizal dan Sarimah Ibrahim.
AC Mizal dikatakan terpilih berdasarkan kejayaannya mengendalikan rancangan terbitan Astro, AC Di Sini yang diminati ramai manakala kepetahan Sarimah Ibrahim mengendalikan rancangan Fail Sulit AF telah memikat hati pihak Astro.
AC Mizal ketika dihubungi bagi mengulas perkara tersebut memberitahu, dia masih belum mendapat apa-apa tawaran daripada pihak Astro bagi mengacara program realiti TV itu.
“Walaupun saya menerima banyak panggilan daripada peminat yang mahu tahu kedudukan saya, tapi saya tidak boleh mengesahkannya kerana saya sendiri tidak tahu apa-apa. Jika betul saya yang dipilih pastinya saya berasa sangat bertuah untuk mengendalikan AF6 kali ini,” kata pelakon filem Cicak-Man itu.
Bagaimanapun, kata AC Mizal, sekiranya dia berpeluang mengacara program realiti TV popular itu, pastinya dia akan menyuntik beberapa elemen baru agar program tersebut terus diminati.
“Kalau betul saya dipilih, insya-Allah saya akan cuba sebaik mungkin membuat perubahan kepada program tersebut.
‘‘Saya akan mengendalikan AF mengikut cara saya sendiri sama seperti saya mengacara AC Di Sini. Yang berbeza cuma kandungan program tersebut,” ujarnya.
Ditanya adakah dia sudah bersedia sekiranya peminat program tersebut membandingkan dirinya dengan Aznil, AC Mizal berkata: “Saya bersyukur sekiranya ada yang membandingkan saya dengan Aznil. Sekurang-kurangnya mereka membandingkan saya dengan pengacara nombor satu negara. Saya menerimanya dengan hati terbuka.”
Sementara itu, Sarimah Ibrahim yang sedang bercuti di Dubai ketika dihubungi berkata, dia juga masih belum mendapat sebarang tawaran daripada pihak Astro bagi mengendalikan AF6.
“Jika saya ditawarkan untuk mengendalikan AF6 pastinya saya sangat terkejut namun saya bersyukur kerana dalam ramai-ramai yang disebut sebagai pengacara AF6, saya yang terpilih. AF merupakan sebuah program yang cukup popular.
“Walaupun ia satu tugas yang berat dan mungkin peminat akan membandingkan saya dengan Aznil, namun sebagai orang yang terpilih insya-Allah saya akan mengendalikan program itu mengikut cara saya sendiri kerana saya tidak mahu nanti ada yang berkata saya berpura-pura pula,” kata Sarimah.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites