Wednesday, August 26, 2009

Kewujudan Ikan Duyung di Pasir Pandak Kuching?


Update 2/9/2009 dari Jeraul : Kisah Penemuan Ikan Duyung di Pasir Pandak ini adalah TIPU. Sili pergi ke link ini untuk cerita selanjutnya Kisah Penipuan Kewujudan Duyung

Kewujudan Ikan Duyung di Pantai Pasir Pandak? Betul atau tidak belum dapat Jeraul pastikan. Tapi dah banyak orang kat sini bagi tau ikan duyung tersebut memang wujud..
Bila dengar jer pasal duyung ni Jeraul terus usha dalam google nakkan kepastian dan gambar-gambar ikan duyung tersebut. Kredit gambar dan info dari blog Rino . Tapi ianya ditaip dalam bahasa Iban. Dari cerita dalam blog tu dan maklumat yang didapati dari komen blog beliau, empunya blog mengiyakan kewujudan duyung tersebut. Kalau betullah duyung ni wujud, memang betullah dongeng orang tua2 zaman dulu... Gambar lain duyung leh click kat baca selanjutnya dibawah...










12 comments:

allahualam....kunfayakun....2 tanda-tanda dunia sudah tua n hampir kiamat...

bulak jak duyung ya..coba ktkorg nangga video tok gik.
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/10441/Dead_Mermaid_Found_After_Hurricane_Ike/

duyung yang sama dijumpa kat negeri omputih nun.lepas ribut ike gik ya..bila masa kat kta ada ribut ya????cepat juak duyung berenang ke pasir pandak mati kat pasir pandak.pasya idup balit gik ka???huhuhu...semuanya hanya dongeng belaka...

buruk tul rupa ikan duyung srawak..mcm tak cukup mkn je!!!! hahaha!

biar betui ni duyung.,//??-+88^^%33$$^%^ hampeh tul duyung ni, x sama dng yg di gmbrkan..

hampehnya duyung nie....

Betul video ni kot!!! Sebab mcm pernah nampak Mermaid tu...kat Restoran Nelayan Titiwangsa. Tapi masa tu rambut dia belum blond n belum coloured. Masa tu keringting, belum buat teknik rebonding.

memang benar wujud berdasarkan bukti yang kukuh...dengan mata kepala kawan saya sendiri yang tengok......

memang betul cite duyung ni....dengan mata kepala kwn saya sendiri yang tengok...tp bukan di pasir pandak...

Nak tahu benar atau tidak, korang pergi laa sendiri di Muzium Miri...

Benar atau tidak, jom check kat Muzium Miri, Sarawak.

ceh.. buruknyer wajah duyung tu.... x senonoh betui...

Bohong je ni....mungkin gambar kat atas ni org yg menyamar duyung...mana kita tahu dia bt utk tarik perhatian org...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites