Friday, June 26, 2009

Farrah Fawcett Dies


Musim celebrity meninggal dunia....

Actress Farrah Fawcett, the Charlie's Angels television star whose big smile and feathered blonde mane made her one of the reigning sex symbols of the 1970s, has died after a long battle with cancer.

She was 62.

Fawcett, first vaulted to stardom by an alluring poster of her in a red swimsuit, was diagnosed with anal cancer in late 2006. It spread to her liver in 2007, proving
resistant to numerous medical treatments in Germany and California.

"After a long and brave battle with cancer, our beloved Farrah has passed away," Fawcett's long-time companion, actor Ryan O'Neal, said in a statement.

"Although this is an extremely difficult time for her family and friends, we take comfort in the beautiful times that we shared with Farrah over the years and the knowledge that her life brought joy to so many people around the world."

Fawcett's death in a Los Angeles hospital came just six weeks after the TV broadcast in May of a video diary she made chronicling her battle with cancer and her final months.

Called Farrah's Story, the documentary was effectively a self-penned obituary by the actress, who was bedridden and had lost her famous hair by the time it was shown.

O'Neal said she had wanted to tell her story on her own terms.

FRIENDS AND COLLEAGUES

Fawcett's close friend Alana Stewart, ex-wife of rocker Rod Stewart, told Entertainment Tonight after leaving the hospital on Thursday; "I just lost my best friend. Her death was very peaceful."

Jaclyn Smith, Fawcett's co-star in 1970s television show Charlie's Angels, said: "Farrah had courage, she had strength and she had faith. And now she has peace as she rests with the real angels."

Actress Cheryl Ladd, who replaced Fawcett on Charlie's Angels, said in a statement: "I'm terribly sad about Farrah's passing. She was incredibly brave, and God will be welcoming her with open arms."

John Forsythe, who co-starred with Fawcett in Charlie's Angels, also expressed his sorrow: "Though I did not know her well, Farrah left an indelible mark on me and the public during her one-year reign on Charlie's Angels. She put up a gallant fight against her unforgiving disease, and I send my deepest sympathies and prayers to her family and friends."

Actor Lee Majors, who was married to Fawcett from 1973 to 1982, told celebrity news outlet Entertainment Tonight: "My wife, Faith, and I were saddened to hear of Farrah's passing. She fought a tremendous
battle against a terrible disease. She was an angel on Earth and now an angel forever."
Ad Feedback

Oscar winner Robert Duvall, who co-starred with Fawcett in 1997 movie "The Apostle," said she would be missed: "Farrah had an outstanding talent, better than most feature film actresses that I've seen. She
was great to work with and will be missed."

ANGEL CULTURE

Fawcett, born February 2, 1947, in Corpus Christi, Texas, was an art student in college before she began modelling, appearing in shampoo ads.

She started guest-starring on TV in the late 1960s and appeared on the television hit The Six Million Dollar Man after marrying the show's star, Lee Majors, in 1974. The couple divorced in the early 1980s.

Fawcett's career took off thanks to a poster of her posing flirtatiously with a brilliant smile in a red one-piece bathing suit. It sold millions of copies and led to her being cast in 1976 in Charlie's Angels, an action show about three beautiful, strong women private detectives.

As the tanned and glamorous Jill Munroe - part of a trio that included Jaclyn Smith and Kate Jackson - Fawcett was the hit show's most talked-about star. She left Charlie's Angels after only one season but lawsuit settlements brought her back to guest-star in subsequent years.

Fawcett's face appeared on T-shirts, posters and dolls. She came to epitomise the glamorous California lifestyle and inspired a worldwide craze for blown-out, feathered-back hair.

The New York Times once described that hair as "a work of art ... emblematic of women in the first stage of liberation - strong, confident and joyous."

"Her hair needed its own phone line," Charlie's Angels co-star Smith recalled later.

In late 2008, Fawcett shaved her own hair when it began falling out because of her cancer treatments.

SERIOUS ROLES

While Fawcett's early career was marked by lightweight roles, the actress sought to play down her sex symbol image in more challenging dramas in the '80s.

She earned critical acclaim for her performance as a battered wife in 1984's The Burning Bed, for which she received the first of three Emmy nominations.

The off-Broadway play and subsequent film Extremities, in which Fawcett played a woman who takes revenge on a would-be attacker, earned one of her six Golden Globe nominations.

Fawcett posed for Playboy magazine in 1995, the same year she received a star on the Hollywood Walk of Fame.

She had one son, Redmond, with O'Neal. Redmond O'Neal, now 24, was arrested on several occasions in 2008 and 2009 for heroin and methamphetamine offenses leading to time in jail.

In the last few years, Fawcett appeared frequently on entertainment TV, where she shared details of her battle with cancer.

But she was outraged when news of her deteriorating condition was leaked to tabloid newspapers.

A Los Angeles hospital employee was charged in 2008 with stealing and selling Fawcett's medical records, leading to a new California law imposing tighter controls on medical files and stiffer penalties for privacy breaches.

- Reuters

PersembahanMichael Jackson Billie Jean 1983


Persembahan Michael Jackson yang paling diingati... One of the all time greatest performances ever.

Micahel Jackson Meninggal


Michael Jackson dies at 50yrs old

(CNN) -- Michael Jackson, the show-stopping singer whosebest-selling albums -- including "Off the Wall," "Thriller" and "Bad"-- and electrifying stage presence made him one of the most popularartists of all time, died Thursday, CNN has confirmed.
He was 50.
He collapsed at his residence in the Holmby Hills section of LosAngeles, California, about noon Pacific time, suffering cardiac arrest,according to brother Randy Jackson. He died at UCLA Medical Center.
Lt. Fred Corral of the Los Angeles County Coroner's Office said anautopsy would probably be done on the singer Friday, with resultsexpected that afternoon.
"Michael Jackson made culture accept aperson of color," the Rev. Al Sharpton said. "To say an 'icon' wouldonly give these young people in Harlem a fraction of what he was. Hewas a historic figure that people will measure music and the industryby."
Jackson'sblazing rise to stardom -- and later fall from grace -- is among themost startling of show business tales. The son of a steelworker, herose to fame as the lead singer of the Jackson 5, a band he formed withhis brothers in the late 1960s. By the late '70s, as a solo artist, hewas topping the charts with cuts from "Off the Wall," including "RockWith You" and "Don't Stop 'Til You Get Enough."
In 1982, hereleased "Thriller," an album that eventually produced seven hitsingles. An appearance the next year on a Motown Records25th-anniversary special cemented his status as the biggest star in thecountry.

Tuesday, June 23, 2009

Kerja Saya Tukang Sumbat Orang


Kalau koranglah.. mau tak naik keretapi camnie...

Monday, June 22, 2009

Fakta Mengenai Facebook


Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.
Tahukah anda bahawa pengasas Facebook, iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?
Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah
menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?
Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008รข€², iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama?
Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion.
Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)?

Sedikit Info tentang AEPi:
1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.
2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...
3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika, dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.
4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya.
5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel
6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook, maka semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua keuntungan tersebut?
Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh dunia?
Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah.
Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik.

Wednesday, June 17, 2009

Laman Web dan Blog Yang Telah Diharamkan

Ada Sapa-sapa kat sini yang nak mengaku tuan empunya blog berkenaan?... hehehe

KUALA LUMPUR: Kerajaan hari ini mengeluarkan senarai laman web dan blog yang diharamkan kerana memaparkan kandungan berunsur lucah dan melanggar peraturan undang-undang di negara ini.

Dalam jawapan bertulisnya kepada Teresa Kok (DAP- Seputeh), Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berkata sebanyak 39 laman web dan blog telah disekat dan tidak boleh dilayari di semua pejabat kerajaan.

Antara laman web yang diharamkan ialah:

ghairah-betul.blogspot.com
www.videokita.net/home.php
melayu3gp.videosof.us
papajahat.myhardman.com
asian.pornparks.com/terlampauvcd/skodeng
asianseks.blogspot.com
pejuanglelakimelayu.blogspot.com
skodengawek.blogspot.com (transferred to skodengkrewz.blogspot.com, also banned)stim-
video.blogspot.com,groups.yahoo.com/groupmalaysian_swinger_clubarkibsabul.wordpress.com
sabul2u.wordpress.com
www.sabul.wordpress.com
www.sabul2u.blogspot.com
www.myselfdotcom.blogspot.com
melayuseks.nudepal.com
www.melayuseks.tk
malaysia3gp.blogspot.com
3gp.penzpro.com
3gpmalaysia.blogspot.com
zarina-an-julie.blogspot.com
www.sabul-skodeng.blogspot.com
celebrityxpose.blogspot.com
ibu-bugil.blogspot.com
perempuan-melayu-bogel.blogspot.com
www.otakblue.com
e-3gp.blogspot.com
3gpplanet.blogspot.com
bestmelayuboleh.blogspot.com
videomelayuonline.ning.com
honeydigger.blogspot.com
bilikmandi.ning.com
syafeera.blogspot.com
syurga-islam.blogspot.com
www.3gpsyok.com
3gpmelayuboleh.com
katakz.blogspot.com
my3gpp.blogspot.com
skandalmelayu.blogspot.com

Siapa sebenarnya tuan punya blog-blog ni? Adakah orang kafir yang ingin merosakkan minda orang Islam atau adakah mereka adalah orang Islam sendiri? Jika mereka orang Islam, apa perasaan mereka apabila berkongsi benda-benda camtu di internet?

Friday, June 12, 2009

Christiano Ronaldo berpindah ke Real Madrid


Christiano Ronaldo akan berpindah ke Real Madrid.... Aiseehhhhh... frust...
Tapi takper laaa... hasrat dia memang nak kesana dari musim lepas lagi. Tindakan MU memang tepat, takkan nak simpan player yang dah takde hati nak main kat situ lagi, yer dak?
Apa-apa pun, dengan perpindahan CR7 ni, maka terciptalah satu lagi sejarah dunia bola sepak dan khas buat kelab peberet aku Manchester United, dimana perpindahan ini adalah yang tertinggi bidaannya di dunia selepas rekod dahulu dipegang oleh Zinedine Zidane.
MANCHESTER: Manchester United bersetuju menjual ayam tambatannya, Cristiano Ronaldo kepada Real Madrid dengan harga yang mencecah rekod dunia 80 juta pound (RM464 juta), menurut kelab elit itu, semalam.


"Manchester United menerima tawaran rekod dunia, tanpa syarat bernilai 80 juta pound untuk Cristiano Ronaldo dari Real Madrid," kata kelab itu dalam kenyataan di laman webnya.

"Atas permintaan Cristiano – yang sekali lagi melahirkan hasrat untuk meninggalkan kelab ini – dan selepas perbincangan dengan wakil pemain, United bersetuju untuk memberikan Real kelulusan berbincang dengan pemain itu.


"Perkara bersangkutan dengan perpindahan itu dijangka akan dimuktamadkan menjelang 30 Jun ini. Kelab ini tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan sehingga diberitahu kelak."

Ronaldo sejak sekian lama menjadi sasaran kelab gergasi Sepanyol itu, yang presiden barunya yang dilantik semula, Florentino Perez berikrar awal minggu ini untuk melakukan segala-galanya membawa bintang berusia 24 tahun itu ke San Bernabeu.

Berita itu hadir hanya beberapa hari selepas Real melengkapkan perpindahan 56 juta pound (RM325 juta) untuk perancangan Brazil, Kaka dari kelab Itali, AC Milan.
Madrid terpaksa belanja besar ketika tampak akan bersaing dengan musuh ketat, Barcelona dalam saingan domestik dan bersama Manchester United serta Chelsea dalam Liga Juara-juara.

United berulang kali dimaklumkan tidak persetujuan dicapai untuk penjualan pemain Terbaik Dunia Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa di sebalik kenyataan yang semakin kerap dari Sepanyol bahawa bekas bintang Sporting Lisbon itu sedang dalam perjalanan ke Bernabeu.

Tiada sebarang kenyataan dari Real Madrid, tetapi dilaporkan di England bahawa Ronaldo yang kini sedang bercuti di Los Angeles sudah bersetuju dengan pra-kontrak bersama kelab Sepanyol itu bernilai 8.3 juta pound (RM48.1 juta) setahun untuk tempoh lima tahun.

Dia begitu berminat menyertai Real sejak 18 bulan lalu dan ia memerlukan rayuan saat akhir dari pengurus United, Sir Alex Ferguson untuk memujuk supaya kekal di Old Trafford musim lalu. – AFP

My Journey to Ulu Baram, Miri.

Salam kepada semua pembaca blog hantujeraul. Terima kasih kerana banyak membantu saya dengan memberi komen-komen dalam blog ini. Ini juga membantu saya untuk tetap berminat dalam menghasilkan entri yang baik untuk tatapan bersama. Sebelum tu, saya mohon maaf kerana dah lama tak update blog ni. Masih dalam tahap membersih sesawang yang melekat di dinding blog..hehehe.
Ok, saya nak bercerita sedikit journey saya bulan Mei lepas, iaitu ke Ulu Baram, Miri Sarawak...
Pada 14 Mei 2009, kami rombongan Cik Kiah sebanyak 20 orang berlepas ke Miri dari airport Kuching jam 10.50 pagi. Sampai di Miri lebih kurang jam 12.15. Di sana, kami menyewa sebuah van untuk sehari, untuk mengangkut barang untuk dibawa ke hotel, disamping mengambil sekali peralatan kerja yang terlebih dahulu di poskan melalui bas ekspress Kuching-Miri.

Di bandar Miri, antara rombongan Cik Kiah kami tidak semua bermalam di hotel yang sama, ada yang di Miri Hotel dan ada juga di Parkcity Hotel. Tak banyak sangat aktiviti yang dapat dibuat dalam sehari jer di Miri masa tu. Yang dapat cuma ronda-ronda sekitar bandar disamping membeli barang keperluan masing-masing sebelum masuk ke port kami di Ulu Baram.

15 Mei 2009, pagi jam 9 dan selepas bekpes, kami bertolak ke Ulu Baram dengan menaiki 5 buah 4x4 yang terlebih dahulu di sewa sebelum kami sampai di bandar Miri lagi. Kesemua driver yang membawa kami ni juga adalah mereka yang memang orang asal tempat yang dituju, iaitu Long Liamdan Long San. Perjalanan dari bandar Miri ke Ulu Baram amat memenatkan dan meletihkan badan, walaupun duduk saja dalam kenderaan. Mana taknya, disamping mengambil masa 5 jam, kami juga terpaksa meredah jalan daerah Lapok yang amat teruk sekali keadaannya. Lepas jer dari jalan Lapok, kami kena redah lagi jalan kompeni kayu balak yang memang bahaya dan menyukarkan.
Kami sampai di Long Liam lebih kurang jam 5.30 petang. Kena guna perahu untuk ke seberang... Kenderaan kami tinggalkan sahaja di seberang sungai Baram, kawasan
kampung Long Liam selepas dipastikan selamat.
Gambar atas, operasi membenteras penyeludupan gaharu.... heheh, Kami memunggah barang ke dalam perahu untuk ke kampung Long Liam di seberang.
Selesai memunggah, kami pun menyusuri Sg. Baram untuk ke seberang. Yang menanti diseberang adalah para penduduk kampung Long Liam.
Gambar atas, Jeti kampung Long Liam... waktu dah nak dekat senja.
Hari pertama kerja, 16 Mei 2009,.... semua berwajah ceria, maklumlah masih fresh. Kami bekerja bermula dari 16-18 Mei merangkumi kawasan Long Liam, Long San, Long Naan, Long Akah dan Lio Mato.
Salah satu jeram yang terpaksa dilalui di Sg. Baram untuk ke destinasi.
Bergambar di jambatan sebelum sampai ke Lio Mato. Saya berada di......... tiada dalam gambar heheheh..
Gambar atas, adalah bukti yang kami dah menjejakkan kaki di Lio Mato... hahahaha. Sk Lio Mato.
Kubu peninggalan Inggeris di Lio Mato... kurang pasti namanya. Hampir serupa dengan kubu yang ada di Kanowit, Kapit dan di Kuching...
Keadaan didalam kubu peninggalan Inggeris tersebut...
Klinik Desa Lio Mato.... sempat singgah dan lepak ngan staf klinik. Semasa kami di Lio Mato, kami bermalam di rumah Ketua Kampung...
Oklah... sampai sini jer dulu... ada banyak lagi gambar yang belum di forward kepada saya oleh jurugambar kami tempohari. Harap dapat tengok lagi keadaan dan suasana semasa fieldtrip kami di Ulu Baram... sweet memori. Kalau ada banyak duit pun, belum tentu saya akan dapat ke sana lagi.....

Wednesday, June 03, 2009

Gambar Stadium Terengganu Runtuh


Sekarang ni musim bangunan mula nak runtuh... Harap korang berhati-hati bila berada dalam bangunan yang lama atau korang rasa kurang selamat strukturnya. Baru jer lepas Bangunan Supermarket Jaya runtuh.. skang ni heboh plak pasal stadium Terengganu runtuh.

Kes pertama bangunan lama nak robohkan dipercayai berlaku kerana muatan berat dari mesin jentera yang terlebih muatan bangunan buruk tu. Pelik tapi benar, inilah keprofesionalan orang kita .

Nasib baik masih dalam pembinaan. Bayangkan kalau orang ramai sedang memenuhi stadium semasa perlawanan bolasepak sedang diadakan tentu banyak nyawa yang akan terkorban.

Status : Dalam pembinaan
Owner : Kerajaan Negeri Terengganu

Kontrator: Bina Structur-Genggam Mercu-Emarcon JV; Indoor stadium: Ahmad Zaki Sdn Bhd
Civil & Structural Engineers - AZM Engineers- MA Consult-Protech Consultant consortium Indoor stadium: MECIP (M) Sdn Bhd


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites