Wednesday, April 16, 2008

Hobi Gila "Gay jamban"

Hobi gila ‘gay jamban’
Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin dan Hadzlihady Hassan

KUALA LUMPUR: Menjijikkan apabila bau hancing dan busuk najis tandas awam di beberapa pusat beli-belah di ibu kota tidak sedikit pun membunuh selera golongan `gay jamban’ yang gemar melakukan hubungan seks sejenis di luar tabii di lokasi disifatkan paling strategik oleh mereka.

Golongan homoseksual itu yang bermodalkan wang 30 sen sebagai bayaran memasuki tandas awam terbabit didakwa turut menjadikan tandas berkenaan sebagai tempat bermadu kasih sebelum melakukan seks terlarang beralaskan mangkuk tandas.

Gejala terbabit yang semakin menular di sekitar ibu kota, kian membimbangkan apabila hobi gila ini dikesan menular di kalangan golongan belia, pelajar sekolah menengah dan institut pengajian tinggi hinggalah kepada pelancong asing yang melakukan dengan `kekasih’ tempatan.

Tinjauan Harian Metro di beberapa pusat beli-belah terkemuka di Jalan Tunku Abdul Rahman, Bukit Bintang dan jelas membuktikan gejala hubungan sejenis dalam tandas awam ini bukan khabar tidak berasas.

Seorang pengawal keselamatan sebuah pusat beli-belah di Bukit Bintang, Mohd Hamdan Zainuddin, 44, memberitahu, kegiatan seks golongan homoseksual dalam tandas bagaikan menjadi riadah paranormal berikutan kerap dibongkar hampir setiap minggu.

Menurutnya, golongan gay ini biasanya menganggap tandas sebagai tempat persinggahan bermadu kasih sambil melampiaskan gelora nafsu.

“Berdasarkan beberapa kes sebelum ini, golongan gay ini biasanya akan masuk ke tandas seperti pengguna lain, namun gerak-geri mencurigakan mereka boleh dihidu.

“Walaupun tiada kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang dalam tandas awam, penjaga atau pengutip bayaran di pintu masuk tandas serta pekerja pembersihan sentiasa peka dengan gelagat orang ramai yang memasuki tandas,” katanya.

Menurutnya, golongan ini kerap kali akan masuk ke tandas secara berdua-duaan tanpa disedari untuk melakukan perbuatan terkutuk berkenaan.

“Kerap kali mereka tidak menyedari bahawa tindakan mereka diamati melalui cermin tandas atau oleh kakitangan pembersihan yang membersih tandas setiap 15 minit sekali.

“Tindakan mereka memerap terlalu lalu dalam tandas pastinya membuktikan ada yang tidak kena sebelum rasa curiga ini dilaporkan kepada pihak pengawal keselamatan bertugas,” katanya.

Menurutnya, pengawal keselamatan kemudian akan menjalankan siasatan termasuk mengendap bagi mendapatkan bukti sebelum pasangan berkenaan dicekup.

“Dalam beberapa kes, ada golongan gay ini enggan mengaku melakukan hubungan seks dalam tandas dengan memberi alasan mereka sekadar merokok atau duduk berborak.

“Namun kami mempunyai kaedah tersendiri untuk membukti kesalahan terbabit selain melalui sesi soal siasat oleh beberapa pegawai bahagian kawalan keselamatan yang cekap berhubung perkara ini,” katanya.

Menurutnya, golongan gay ini selalunya diberi amaran lisan supaya tidak mengulangi perbuatan terbabit dalam tandas selain butiran peribadi mereka turut dicatat.

“Malah pernah sebelum ini beberapa pelancong dari Australia dan Singapura turut dicekup selepas didapati sedang meliwat pasangan mereka di kalangan rakyat tempatan selepas berkenalan melalui Internet,” katanya.

Jeraul said :Heran aku dgn bau busuk mcm tu selera pulak nak buat seks... tapi mmg padan pun.. lobang yg depa jolok tu pun lobang 'jamban' gak..... jadi memang sesuai sangat la buat kat jamban......

0 comments:

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites